Νύχτες Πρεμιέρας 2014 Oδηγός πρώτης μέρας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νύχτες Πρεμιέρας 2014 Oδηγός πρώτης μέρας

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 18-9-2014 |

Ο 20ος Σεπτέμβρης στην Αθήνα με Νύχτες Πρεμιέρας ξεκίνησε μόλις χτες με την πρεμιέρα μίας υπέροχης κωμωδίας που είχαμε δει και στις Κάννες, του Wild Tales (Ιστορίες για Αγρίους) του Damian Szifron. Το κυρίως πιάτο των Νυχτών, ξεκινά όμως σήμερα με τις πρεμιέρες και τις υπόλοιπες προβολές να είναι αρκετές και τους Cinefreaks να βρίσκονται στους κινηματογράφους τις Αθήνας που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ για να σας μεταφέρουν ότι πρέπει να ξέρετε. 

Σήμερα από τις 18.00 και μετά ακολουθούν οι πρώτες προβολές του φεστιβάλ, καθώς και η έναρξη του διαγωνιστικού προγράμματος που όπως συνήθως έτσι και φέτος, χωρίζεται σε διεθνές και μουσικό.

10.000km_1

Η πρώτη συμμετοχή στο διεθνές διαγωνιστικό μας έρχεται από την Ισπανία και είναι η ταινία «Η Απόσταση μεταξύ μας», που αποτελεί το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Κάρλος Μαρκέτ Μαρσέτ. Θα προβληθεί σήμερα 18/9 στις 22.30 στον κινηματογράφο Ideal.

andy Bell (ride, oasis), Bobert Smith (cure), mark gardener, (ride) Cryastal palace bowl backstage Pixies concert june 199102

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα «μουσική & φιλμ» θα ανοίξει το ντοκιμαντέρ “Όμορφος Θόρυβος” του Έρικ Γκριν, που θα προβληθεί την ίδια ώρα στον κινηματογράφο Οdeon Όπερα 1. Δείτε την γνώμη μας για τον Όμορφο Θόρυβο

Στο Δαναό 1 και 2 στις 18:00 και τις 19:00 αντίστοιχα θα προβληθούν επιλεγμένες Ελληνικές και Ξένες ταινίες μικρού μήκους. Στις 18:00 στο Ιντεάλ θα έχουμε την Ελληνική πρεμιέρα του 52 Tuesdays από την Αυστραλία, που εντυπωσίασε στο περυσινό Sundance ενώ παίχτηκε και στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

 Η Ελληνική πρεμιέρα του Starred Up αναμένεται επίσης να κεντρίσει το ενδιαφέρον (Δαναός 1 – 20:00), ενώ στις 20:15 στο Οdeon Opera θα κάνει πρεμιέρα σε Work in Progress μορφή το Electra του Πέτρου Σεβαστίκογλου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ και όλες τις ταινίες του

Διαβάστε περισσότερα για: , ,