Η "Μικρά Αγγλία" επιλογή της Ελλάδας για τα Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η “Μικρά Αγγλία” επιλογή της Ελλάδας για τα Oscar

Ειδήσεις | 9-9-2014 |

Μετά την νίκη της στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, Μικρά Αγγλία θα είναι η υποψηφιότητα που θα καταθέσει η χώρα μας στην κούρσα για το φετινό ξενόγλωσσο Oscar. Σήμερα έγινε και επίσημο με την ταινία του Βούλγαρη να μπαίνει ναι επίσημα στις υποψηφιότητες.

Η Μικρά Αγγλία που βραβεύτηκε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, θα ακολουθήσει βέβαια μία μεγάλη διαδρομή για δούμε αν θα είναι τελικά υποψήφια στα Βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας. Συγκεκριμένα μέχρι την 1 Οκτώβρη, οι χώρες που επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους στην Ακαδημία. Μετά το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων, έχουμε την έγκριση των ταινιών και την κατάρτιση της τελικής λίστας των υποψηφίων. Μετά από προώθηση και προβολές των ταινιών στις ΗΠΑ (ένα από τα συνήθη αδύνατα σημεία για τις Ελληνικές ταινίες), φτάνουμε στον Γενάρη, οπότε και ανακοινώνονται τα ονόματα των 9 ταινιών που μπαίνουν στην shortlist με τις υποψήφιες, για να φτάσουμε στον Φλεβάρη, όπου στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Oscar έχουμε τις 5 τελικές ταινίες που τα μέλη της ακαδημίας θα κληθούν να ψηφίσουν.

Η Ελλάδα, ήταν υποψήφια τελευταία φορά για τον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου το 2010.

Δείτε τι υποψήφιες ταινίες από την Κροατία και την Σερβία. Στο μεταξύ σίγουρες, και δυνατές θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Ουγγαρίας με το βραβευμένο με το Un Certain Regard βραβείο στις Κάννες, White God, και της Πολωνίας με το Ida.


Εικόνα από το White God

Θυμηθείτε τι είχε πει πριν λίγους μήνες ο Παντελής Βούλγαρης στον Γιώργο Ρούσσο. 

Διαβάστε περισσότερα για: