(Κι άλλος) Ηθοποιός μηνύει την Google - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

(Κι άλλος) Ηθοποιός μηνύει την Google

Ειδήσεις | 22-9-2014 |

Ακόμα ένας ηθοποιός κατέθεσε μήνυση στην Google Inc, σχετικά με ένα τρέιλερ ταινίας με τίτλο “Η αθωότητα των Μουσουλμάνων” (Innocence of Muslims), το οποίο φαίνεται να ειρωνεύεται τον προφήτη Μωάμεθ και οδήγησε σε διαδηλώσεις το 2012, 6 μήνες μετά την νίκη ενός άλλο ηθοποιού στο δικαστήριο με απόφαση που ανάγκασε την Google να διαγράψει ταινία από το YouTube.

Ο Gaylord Flynn ισχυρίζεται ότι δέχτηκε απειλές για την ζωή του, την ίδια στιγμή που η Google συνεχίζει να δίνει στους χρήστες της πρόσβαση στην ταινία αφήνοντας ανεξέλεγκτη την πειρατεία της ταινίας, σύμφωνα πάντα με την μήνυση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο δικαστικό σώμα της Καλιφόρνια.

Ο Flynn, ο οποίος μηνύει και την σκηνοθέτιδα Nakoula Basseley Nakoula, δήλωσε ότι η Google αρνείται να διακόψει την πρόσβαση στην ταινία, παρ’ όλη την διαγραφή της τον προηγούμενο Φεβρουάριο, από το δίκτυο πρόσβασης βίντεο της εταιρείας, το γνωστό και αγαπημένο μας YouTube.

Για την ίδια περίπτωση, η ηθοποιός Cindy Lee Garcia μήνυσε την Google, ισχυριζόμενη ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της ερμηνείας της, και ότι και η ίδια δέχτηκε απειλές για την ζωή της.

Η Google δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε κάποια από τις ενέργειες για τις οποίες έχει μηνυθεί, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτές αντιτίθενται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, και επιθυμεί ακρόαση με την σειρά της.

Κανείς εκπρόσωπος δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση, και από τις δύο πλευρές.

Το “Innocence of Muslims”, το οποίο προβάλει τον Μωάμεθ ως σεξουαλικά αποκλίνοντα και ανόητο, κατάφερε να οδηγήσει σε διαμαρτυρίες σε Αίγυπτο, Λιβύη και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα μέχρι και τον θάνατο 4 Αμερικανών, μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Λιβύη.

Ο Flynn ισχυρίζεται ότι οι δημιουργοί απέκρυψαν την αληθινή φύση της παραγωγής, και ο ίδιος νόμιζε ότι τον προσέλαβαν για την ταινία ‘Desert Warrior’, και ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα συμμετείχε σε μία θρησκευτικού προσανατολισμού ταινία που προάγει το μίσος.

Σίγουρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αλλά ο σκοπός είναι ποιος απέχει περισσότερο από αυτό το σημείο.

Διαβάστε περισσότερα για: ,