Η Jessica Chastain, απαιτεί περισσότερες γυναίκες πρωταγωνίστριες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Jessica Chastain, απαιτεί περισσότερες γυναίκες πρωταγωνίστριες

Ειδήσεις | 5-9-2014 |

Μετά τα ‘Zero Dark Thirty’ και ‘The Help’, δεν ψάχναμε άλλους λόγους για να την αγαπήσουμε, αλλά μας τον έδωσε μόνη της.

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής tour του “The Disappearance of Eleanor Rigby”, η Chastain αποφάσισε να μιλήσει για την θέση των γυναικών στις ταινίες.

Σε συνέντευξη στο ‘TheWrap’ αναρωτήθηκε:“Που είναι η ταινία με σούπερ ήρωα, με πρωταγωνίστρια την Scarlett Johansson; Δεν το καταλαβαίνω. Γιατί το καθυστερούν. Αυτή η γυναίκα αποδεικνύει ότι ο κόσμος θέλει να την βλέπει στο σινεμά. Η ‘Lucy’, μπορεί να μην κέρδισε το ‘Hercules’, αλλά το έφτιαξαν για να τα πάει άσχημα; Δείχνει ότι είναι kick-ass, είναι σπουδαία ηθοποιός. Το ‘Under the Skin’ ήταν απίστευτη ταινία, και γιατί καθυστερούμε μία superhero movie με Scarlett Johansson; Για εμένα δεν είναι γρίφος. Θες να βγάλεις λεφτά, βάλε την Scarlett Johansson σε superhero movie!”

Η υποψήφια για όσκαρ ηθοποιός, χρησιμοποίησε την δύναμή της και απαίτησε περισσότερο πολύπλοκους γυναικείους χαρακτήρες, όταν την πλησίασαν για την Eleanor Rigby, το δράμα για ένα παντρεμένο ζευγάρι και τα προβλήματά του. Ο σεναριογράφος – σκηνοθέτης Ned Benson, αρχικά σκόπευε να δημιουργήσει την ιστορία από την οπτική του άντρα του ζευγαριού. Η Chastain ζήτησε να γίνει το αντίθετο. Ο Benson το δέχτηκε και έτσι η ταινία χωρίστηκε στα τρία. Το ‘Him’ από την οπτική του James McAvoy, το ‘Her’ από την οπτική της Chastain, και το συνδυαστικό ‘Them’, για να ολοκληρώσει το  The Disappearance of Eleanor Rigby.

H Chastain αναφέρθηκε και στον σεξισμό, αλλά και στο Bechdel test (μία πρακτική που αποδεικνύει αν μία ταινία σέβεται τους γυναικείους ρόλους σε ότι αφορά τον σεξισμό):”Είναι γεγονός ότι η πλειονότητα των ταινιών γυρίζονται από την ανδρική οπτική. Και οι γυναικείοι χαρακτήρες σπάνια μιλάνε σε άλλες γυναίκες, και όταν το κάνουν είναι συνήθως για κάποιον άντρα. Για αυτό και εξεπλάγην όταν είπα στον Benson, ότι θα ήθελα να μάθω που πάει η Eleanor, μου είπε ‘Ωραία, θα κάνω μία ταινία για αυτήν’.

Το ‘Eleanor Rigby: Them’ θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο, με τα ‘Him’ και ‘Her’, να ακολουθούν τον Οκτώβρη.

Διαβάστε περισσότερα για: ,