Η Frances McDormand παρέλαβε το τιμητικό 'Visionary Award' - Βενετία 2014 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Frances McDormand παρέλαβε το τιμητικό ‘Visionary Award’ – Βενετία 2014

Βραβεία, Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 2-9-2014 |

Το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, απέτισε φόρο τιμής στην ηθοποιό Frances McDormand, η οποία παρέλαβε το βραβείο μιλώντας άπταιστα Ιταλικά.

Η νικήτρια του όσκαρ για το Fargo παρέλαβε το ‘Persol Tribute to Visionary Honor’ από το φεστιβάλ, παρουσία εκείνης, του συζύγου της και χρόνια συνεργάτη της, Joel Coen, του Richard Jenkins, συμπρωταγωνιστή της McDormand, στη νέα μίνι σειρά του HBO, ‘Olive Kitteridge’, και τις σκηνοθέτιδας της σειράς, Lisa Cholodenko.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Alberto Barbera, σημείωσε ότι φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από το κινηματογραφικό ντεμπούτο της ηθοποιού, στο ‘Blood Simple’ των αδερφών Κοέν. Ο Barbera ύμνησε την ικανότητα της ηθοποιού να ερμηνεύει δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες, και την αποκάλεσε “συνεπές όραμα της τέχνης και του κόσμου που είναι θετικό, και που έρχεται σε αντίθεση με το σύγχρονο σύστημα αρχών.”

Ανεβαίνοντας στην σκηνή, η McDormand χαρακτήρισε την απονομή σαν μέγιστη τιμή, και δέχτηκε το βραβείο σε άπταιστα ιταλικά.

Την τελετή ακολούθησε η προβολή του τετράωρου ‘Olive Kitteridge’. Η σειρά ξεκίνησε από την ίδια την McDormand, η οποία κρατά πλέον και την διεύθυνση παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,