Ολοκαίνουργιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην... Ισλανδία! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ολοκαίνουργιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην… Ισλανδία!

Ειδήσεις | 26-9-2014 |

H Ισλανδία ετοιμάζεται για το πρώτο “Stockfish Film Festival”, ένα καινούργιο φεστιβάλ κινηματογράφου που προορίζεται να αναδείξει τα εγχώρια (και όχι μόνο) ταλέντα.

Το Stockfish δημιουργήθηκε από σωματεία της ισλανδικής βιομηχανίας, την πόλη του Reykjavik και τον τοπικό οργανισμό “Promote Iceland”.  Θα πραγματοποιείται στο μοναδικό κινηματογράφο τέχνης της χώρας, το “Bio Paradis”.

Το Stockfish θα κάνει προβολές και εν γένει διαφόρων ευρωπαϊκών ταινιών, όχι μόνο ισλανδικών. Επίσης στο φεστιβάλ θα παρουσιάζονται works-in-progress, ενώ θα πραγματοποιείται και workshop σεναρίου για Ισλανδούς συγγραφείς. Όλα αυτά βεβαίως με τη συνεργασία της ακαδημίας της Ισλανδίας, που καθιερώνει και τα βραβεία EDDA (κάτι σαν τοπικά όσκαρ στο πλαίσιο του φεστιβάλ) καθώς και με τη συνδρομή του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Νορβηγίας Kosmorama Trondheim.

” Πολλοί επιφανείς σκηνοθέτες και ηθοποιοί γυρίζουν τις ταινίες τους στη χώρα μας και υπάρχει ως εκ τούτου μεγάλη προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης” σχολιάζει 0 Fridriksson, που εκπροσωπεί τον Οργανισμό Ισλανδών Σκηνοθετών του Κινηματογράφου. ” Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες επικοινωνίας και διασύνδεσης με τη δημιουργική κοινότητα της Ισλανδίας, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία διεθνώς εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Φέρνοντας ταινίες υψηλής ποιότητας και καλεσμένους στο Φεστιβάλ, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα διεθνή διάλογο και μια δυνατή πλατφόρμα στο Reykjavik για τέτοιου είδους ζυμώσεις και αλληλεπιδράσεις” συμπλήρωσε.

Η Ισλανδία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τις ξένες παραγωγές, όπως αμερικάνικες ταινίες υψηλού προϋπολογισμού σαν το “The Secret of Walter Mitty” και το “Noah.”

Η επιτροπή του Skotfish αποτελείται από τον Bergsteinn Bjorgúlfsson του ” Icelandic Film Makers  Association”, την Guorún Edda Þorhannesdottir, από το ” Icelandic Film Producers Association “, τη Birna Hafstein, από το ” Icelandic Actors Association ” , την Dogg Mosesdottir, από το “Women in Film and Television” και τον Sjon, από το “The Icelandic playwrights and Screenwriters Association”.

Το πρώτο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 19-2-2015 έως 1-3-2015.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , ,