Οι Ethan Hawke και Richard Gere θα βραβευθούν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι Ethan Hawke και Richard Gere θα βραβευθούν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Ειδήσεις | 11-9-2014 |

Οι δύο ηθοποιοί επιλέχθηκαν ως τα τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση “Ένα απόγευμα με…” (An evening with), της Εταιρεία Κινηματογράφου του Lincoln Center, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Η επιλογή στηρίχθηκε στην ισορροπία τους ανάμεσα στην εμπορική τους επιτυχία και την καλλιτεχνική τους ακεραιότητα. Έτσι, οι Hawke και Gere θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ υπό διαφορετικούς ρόλους από τους συνήθεις τους. Ο Hawke θα παρευρίσκεται και ως σκηνοθέτης, παρουσιάζοντας παράλληλα το νέο του φιλμ Seymour: An Introduction, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του διάσημου πιανίστα Seymour Bernstein. Ο Gere από την άλλη παραμένει μπροστά στην κάμερα και πάνω στην οθόνη, στην ταινία Time Out of Mind, στην οποία υποδύεται έναν άστεγο που γυρίζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενώ προσπαθεί να σώσει τη σχέση του με την αποξενωμένη κόρη του.

Η Διευθύντρια της Εταιρείας Κινηματογράφου του Lincoln Center, Lesli Klainberg δήλωσε “Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε δύο άνδρες που, παρόλο που έχουν χτίσει τόσο επιτυχημένες καριέρες, όπως αποδεικνύεται από τις ταινίες τους στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, συνεχίζουν να εξερευνούν ως καλλιτέχνες και να συμμετέχουν σε μερικές από τις καλύτερες μέχρι τώρα δουλειές τους.”

O Hawke θα βραβευθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ o Gere στις 8 Οκτωβρίου. Και οι δύο θα κληθούν σε συνέντευξη από το σκηνοθέτη του NYFF, Kent Jones, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός δείπνου “tête à tête”.

Διαβάστε περισσότερα για: ,