Δεν είναι "σκάνδαλο" οι γυμνές φωτογραφίες του Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δεν είναι “σκάνδαλο” οι γυμνές φωτογραφίες του Hollywood

Στο Φουαγιέ | 2-9-2014 |

Πιθανότατα όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές γνωρίζετε τι έχει συμβεί: ένας ή περισσότεροι χάκερ φαίνεται πως απέσπασαν γυμνές φωτογραφίες από τα κινητά τηλέφωνα ή/και τους υπολογιστές διάσημων γυναικών και πάνω από το Hollywood πλανάται η απειλή της δημοσίευσης τους. Ανάμεσα στις celebrities οι  Kate Upton, Victoria Justice, Ariana Grande, Kirsten Dunst, Mary Elizabeth Winstead, Krysten Ritter, Yvonne Strahovski, Teresa Palmer άλλα και η Jennifer Lawrence, που στην συγκεκριμένη υπόθεση τα περισσότερα φώτα πέφτουν πάνω της, ως μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς του Hollywood αυτή τη στιγμή.

Άλλες έχουν επιβεβαιώσει έμμεσα την γνησιότητα των φωτογραφιών, απειλώντας δικαστικά όποιον τις διαδώσει και άλλες ανακοίνωσαν πως δεν είναι αυθεντικές. Ήδη… η κλειδαρότρυπα του διαδικτύου έχει πάρει φωτιά. Την Κυριακή 31 Aυγούστου, όταν διαδόθηκε η είδηση, στο top 5 των αναζητήσεων στο Google βρίσκουμε ονόματα γυναικών, που βρίσκονται στην λίστα των κλεμμένων φωτογραφιών.

Φυσικά δεν πρέπει να μιλάμε για κάποιου είδους “σκάνδαλο”. Το τι έκανε η Jennifer Lawrence και άλλες διάσημες μέσα στο σπίτι τους ή σε προσωπικό τους χώρο δεν αφορά κανέναν. Αν έβγαλαν γυμνές φωτογραφίες ή αν τράβηξαν βίντεο. Η προσωπική τους ζωή δεν μας αφορά και δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να απολογηθούν.

Η αποκάλυψη αυτών των φωτογραφιών μόνο ως έγκλημα με σεξουαλικές προεκτάσεις μπορεί να θεωρηθεί. Είναι κατάφωρη παραβίαση της προσωπικής ζωής των θυμάτων Ο δράστης ή οι δράστες απειλούν να εκθέσουν αυτές τις γυναίκες. Αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί, που έκλεψαν τις φωτογραφίες και αυτοί που περιμένουν πως και πως να τις δουν στην οθόνη τους.

Το Hollywood δεν είναι άμοιρο των ευθυνών του. Έχουμε ξαναγράψει άλλωστε για την θέση της γυναίκας στο Hollywood και τον σεξισμό. Όταν στις γυναίκες πρωταγωνίστριες προβάλλεται η σεξουαλικότητα τους ως επί το πλείστον δεν μπορεί να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να μην ξέρεις πως υπάρχει κοινό, που “διψά” για το γυμνό, πως έτσι εμφανίζονται επιτήδειοι πρόθυμοι να σου δώσουν πρόσβαση σε ότι βρίσκεται πίσω από την κλειδαρότρυπα.

Διαφωνείτε με την ευθύνη του Hollywood;

Δείτε πως “πουλάει” την συμμετοχή της Jessica Chastain στο Lawless, στο trailer παρακάτω. Οι άνδρες πυροβολούν, η Chastain δείχνει λάγνα τους ώμους της:

Διαφωνείτε ακόμη;

Διαβάστε περισσότερα για: ,