Βενετία Μέρα 1: H μέρα του Birdman - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βενετία Μέρα 1: H μέρα του Birdman

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 28-8-2014 |

To Cinefreaks δεν χάνει τα μεγάλα κινηματογραφικά γεγονότα. Βρισκόμαστε λοιπόν στην Βενετία για το 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Δείτε τα καλύτερα της πρώτης μέρας την οποία σίγουρα στιγμάτισε το Birdman που άφησε το κοινό και τους κριτικούς διχασμένους.

Η πρώτη μέρα λοιπόν ανήκε ολοκληρωτικά στην ταινία του Alejandro González Iñárritu.

Η ιστορία του Birdman λαμβάνει χώρα στο Broadway, όπου ένας μεγάλος σε ηλικία ηθοποιός, ο Riggan (Michael Keaton), προσπαθεί να ξεφύγει από τον χαρακτήρα που τον έκανε διάσημο παλαιότερα, τον υπερήρωα Birdman (σε ένα εμφανή παραλληλισμό με τον Batman που έχει παίξει ο Keaton). O Riggan είναι τώρα ηθοποιός-σκηνοθέτης-σεναριογράφος του θεάτρου και ψάχνει να κάνει κάτι μεγάλο που θα δώσει στην ζωή του και την καριέρα του νόημα. Οι ατέλειωτες σκηνές του Birdman μας κούρασαν ενώ το νόημά τους ήταν περισσότερο το να δείξει ο σκηνοθέτης πόσο υπερόπτης είναι. Δείτε την κριτική μας για το Birdman.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από την συνέντευξη τύπου του Birdman:

Τι είπε ο Inaritu:

Τι είπε ο Michael Keaton:

Τι είπε η Emma Stone:

Τι είπε ο Εdward Norton για την ταινία αλλά και για τον… Ryan Gosling.

H Βενετία κατά τα άλλα υποδέχτηκε και την κριτική επιτροπή της οποίας προΐσταται ένας μουσικός για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο λόγος για τον Alexandre Desplat. Στην επιτροπή βρίσκουμε και τους  Joan Chen, Philip Groning, Jessica Hausner, Jhumpa Lahiri, Sandy Powell, Tim Roth, Elia Suleiman, και Carlo Verdone.

venicejury

Μείνετε συντονισμένοι στο Cinefreaks για την κούρσα για τον Χρυσό Λέοντα.

Στο μεταξύ στα μη κινηματογραφικά, η Βενετία, και το Lido, το νησάκι απέναντι που αποτελεί το σπίτι του Φεστιβάλ ζουν σε έντονο ρυθμό με πορείες από διαμαρτυρόμενους εργαζομένους ενάντια στο κόψιμο των μισθών και των κοινωνικών παροχών τους. Τουλάχιστον 2000 άτομα διαδήλωσαν χτες σε μικρή απόσταση από το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ, με τους περισσότερους να είναι υπάλληλοι του δήμου της Βενετίας.

1409211303-venice-lido-the-workers-on-the-red-carpet_5621618

Διαβάστε περισσότερα για: