Το "Star Wars Episode VII" επιβλαβές για το περιβάλλον; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Star Wars Episode VII” επιβλαβές για το περιβάλλον;

Ειδήσεις | 2-8-2014 |

Ανησυχίες έχουν εκδηλωθεί εκ μέρους της UNESCO σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας “Star Wars Episode VII”, που λαμβάνουν χώρα  στο οργιαστικής τροπικής βλάστησης νησί  Skellig Michael στην Ιρλανδία. Μάλιστα επειδή προφανώς τα πράγματα είναι σοβαρά, ζητήθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση να συντάξει αναφορά για την επίδραση των γυρισμάτων στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή διατήρηση του σπάνιου αυτού μέρους.

“Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι επίδραση μπορεί να έχει το γύρισμα της ταινίας στη φυσική ισορροπία του νησιού” δήλωσε ο Roni Amelan από τα γραφεία της UNESCO στο Παρίσι. “Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι συνεχίζονται κανονικά ενώ έχουμε ήδη ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.” Tα γυρίσματα στο νησί αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές μέρες. Σύμφωνα με τον Dr. Steve Newton του “BirdWatch Ireland”,  ο θόρυβος μπορεί να διαταράξει την τρέχουσα περίοδο αναπαραγωγής των πτηνών του νησιού.

Το BBC αναφέρει, ότι ο Newton δήλωσε, ότι τα άτομα της παραγωγής της ταινίας, μόλις λίγες μέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων, τον ρώτησαν, εάν θα τους βοηθούσε να διασφαλίσουν άδεια πραγματοποίησης των γυρισμάτων με μια εκτίμηση της επίδρασής τους στο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Εκείνος αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι η έρευνα θα διαρκούσε αρκετές εβδομάδες, αφού πολλά είδη ζουν κάτω από τη γη κι άλλα σε δύσβατες βραχώδεις περιοχές με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η διακρίβωση της ζημιάς που προκαλείται στο περιβάλλον τους.

Ωστόσο, η Ιρλανδική Κινηματογραφική Εταιρία, επέμεινε ότι είχε ολοκληρωθεί εκτεταμένη επιστημονική ανάλυση πριν συναινέσει στη χρησιμοποίηση του νησιού για περιορισμένες μέρες γυρισμάτων.”Η συναίνεση αυτή δόθηκε υπό αρκετούς όρους και περιορισμούς και είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς διαχείρισης και περιβαλλοντικής επιτήρησης” δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού.”Το πρόγραμμα των γυρισμάτων σχεδιάστηκε ειδικά για να αποφευχθεί η ενόχληση των πτηνών που ζουν και αναπτύσσονται στο συγκεκριμένο νησί. Η άδεια χορηγήθηκε με αυτό το δεδομένο.” προσέθεσε. “Η εταιρία παραγωγής έχει επίσης έναν οικολογικό σύμβουλο στο σετ συνεχώς ενώ όλη η δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στα μονοπάτια και στις περιοχές όπου επιτρέπεται ανθρώπινη πρόσβαση” διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα για: ,