Το "Nebraska", του Alexander Payne, αλλάζει χρώμα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Nebraska”, του Alexander Payne, αλλάζει χρώμα

Ειδήσεις | 8-8-2014 |

Και αυτό γιατί θα το δούμε και έγχρωμο.

Όλο και λιγότερες ταινίες πλέον παράγονται σε άσπρο και μαύρο, και ακόμα λιγότερες εξασφαλίζουν παγκόσμια διανομή. Πάντα βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να υπάρχει και η έγχρωμη version, καθώς πολλές αγορές τις ζητούν.

Αυτή είναι πια και η περίπτωση για το δημιούργημα του Alexander Payne, Nebraska, το οποίο βγήκε πέρσι και έφτασε μέχρι τα oscar. Ο Payne αναγκάστηκε να μειώσει το budget της ταινίας ώστε να πείσει την Paramount, να δεχτεί την ασπρόμαυρη αισθητική. Ο διευθυντής φωτογραφίας Phedon Papamichael γύρισε όλα τα πλάνα ψηφιακά, και λόγω συγκεκριμένων συμφωνιών της εταιρείας με τηλεοπτικά μέσα, αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν και έγχρωμη εκδοχή. Ο Payne ήλπιζε να μην βγει ποτέ αυτή η έκδοση, αλλά τώρα το Nebraska θα παρουσιαστεί έγχρωμο στο δίκτυο του Epix.

Πάντως ο Payne και ο παραγωγός Albert Berger, δήλωσαν ότι δεν γνώρισαν ότι το Epix θα προβάλει την έγχρωμη εκδοχή.

Η ταινία όπως είπαμε γυρίστηκε όλη ψηφιακά, με σκηνικά και κοστούμια σχεδιασμένα σε χρωματική παλέτα τέτοια ώστε να να ταιριάζουν στην ασπρόμαυρη εικόνα. Ο ίδιος πάντως ο σκηνοθέτης επεξεργάστηκε τα χρώματα ώστε να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα για: ,