Τιμητικό Βραβείο Καινοτομίας από το Φεστιβάλ Βενετίας, στον James Franco (!) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τιμητικό Βραβείο Καινοτομίας από το Φεστιβάλ Βενετίας, στον James Franco (!)

Ειδήσεις | 9-8-2014 |

Ναι καλά διαβάσατε, και δεν πρόκειται για αστείο. 

Φαίνεται ότι το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά για τον σεναριογράφο, ηθοποιό και σκηνοθέτη James Franco. Όχι μόνο ο υποψήφιος για όσκαρ σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στο Broadway, αλλά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ανακοίνωσε ότι ο Franco θα είναι εκείνος που θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο “Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker”, το οποίο δίνεται σε προσωπικότητες με πρωτότυπη προσφορά στις καινοτομίες του σινεμά.

“Ο James Franco είναι ένας από τους πιο πολύπλευρους και πολυτάλαντους δημιουργούς της Αμερικανικής σκηνής, σαν ηθοποιός του σινεμά και του θεάτρου, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, σταρ σαπουνόπερας, και πολλά άλλα”, δηλώνει ο Alberto Barbera, διευθυντής του Φεστιβάλ. Μέσα στις εργασίες τους φεστιβάλ θα είναι και η προβολή του τελευταίου δημιουργήματος του Franco, η κινηματογραφική διασκευή του “The Sound and The FFury”, του William Faulkner.

Μην εκπλήσσεστε πάντως, καθώς ο Francoδεν είναι ξένος στην παγκόσμια σκηνή των φεστιβάλ, και ειδικά της Βενετίας, αφού προβλήθηκαν σε αυτό πρώτη φορές δουλειές του όπως τα “Spring Breakers,” “Sal” και “Palo Alto.”

Το 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Αυγούστου, μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,