Το "Song of My Mother" κέρδισε στο Sarajevo! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Song of My Mother” κέρδισε στο Sarajevo!

Ειδήσεις | 28-8-2014 |

Το “Song of My Mother” του Erol Mintaş κέρδισε στο Sarajevo τα βραβεία για την καλύτερη ταινία αλλά και Καλύτερου Ηθοποιού (Feyyaz Duman) στο 20ο Φεστιβάλ Κινημτογράφου (15-23 Αυγούστου). Ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τούρκου σκηνοθέτη και στο Sarajevo έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της.

Η Γαλλο-Γεωργιανή συμπαραγωγή “Brides” της Tinatin Kajrishvili έλαβε το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής αλλά και η Mari Kitia, που έκανε ντεμπούτο με τη συγκεκριμένη ταινία, έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού.

Το “Naked” της Tina K Gudac στέφθηκε Καλύτερο Ντοκιμαντέρ ενώ το “Judgement in Hungary” της Eszter Hajdu κέρδισε το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ειδική μνεία έλαβε η Κροατο-Γερμανική συμπαραγωγή “Happily Ever After” της Tatjana Božić.

Στις μικρού μήκους, το “The Chicken (συμπαραγωγή ΓερμανίαςΚροατίας) κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας. Ειδική μνεία έλαβαν τα “Shelters του Ivan Salatic από το Μαυροβούνιο και το “The Executionαπό την Petra Szőcs (συμπαραγωγή ΟυγγαρίαςΡουμανίας).

Διαβάστε περισσότερα για: