Σε εξέλιξη η παραγωγή ταινίας για τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Σε εξέλιξη η παραγωγή ταινίας για τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος

Ειδήσεις | 30-8-2014 |

Επίκεντρο του film, το SS Exodus, το πλοίο που παράνομα μετέφερε Εβραίους μετανάστες από την Γαλλία στην Παλαιστίνη στο απόγειο του Ολοκαυτώματος.

Το δράμα είναι βασισμένο στην όχι και τόσο γνωστή βιογραφία του John Grauel, ενός Αμερικανού Ιερέα των Βαπτιστών, ο οποίος βρέθηκε στο πλοίο μετά τον θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού του. “Πάντα μας προσελκύουν εμπνευσμένες ιστορίες ανιδιοτελών ανθρώπων που έδωσαν τον εαυτό τους για κάτι σπουδαιότερο, και η συγκεκριμένη ιστορία έχει αυτά τα χαρακτηριστικά”, δηλώνει ο Stuart Ari Savitsky, συνιδρυτής της Crystal City Entertainment, η οποία θα κάνει την παραγωγή, μαζί με την εταιρεία παραγωγής του Chris Columbus, 1492.

Το ταξίδι έλαβε χώρα το 1947, σαν μέρος του Aliyah Bet, ενός προγράμματος για την παράνομη μετανάστευση στην Παλαιστίνη από Εβραίους, οι οποίοι άλλαξαν μέρος κατοικίας εξαιτίας του χάους του Ολοκαυτώματος, με τους περισσότερους να ζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Αυστρίας και της Γερμανίας. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του με 4.515 επιβάτες, σταμάτησε την πορεία του μετά από επέμβαση του Βρετανικού στόλου, επέστρεψε στην Γαλλία και οι επιβάτες του επέστρεψαν στην Γερμανία.

Ο Grauel κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη, για την κατάσταση, και αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα διακαιώματα σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα για: