Το σκηνοθετικό δίδυμο των Olivier Nakache και Eric Toledano επιστρέφει στο φεστιβάλ του San Sebastián! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το σκηνοθετικό δίδυμο των Olivier Nakache και Eric Toledano επιστρέφει στο φεστιβάλ του San Sebastián!

Ειδήσεις | 29-8-2014 |

Το “γαλλικό” σκηνοθετικό δίδυμο των Olivier Nakache και Eric Toledano, υπεύθυνοι για το “Untouchables“, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά boxoffice στην ιστορία του πρόσφατου ευρωπαϊκού κινηματογράφου (πάνω από 19 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία, πάνω από 8 εκατομμύρια στη Γερμανία και πάνω από 2,5 εκατομμύρια στην Ισπανία, είναι μόνο τρία παραδείγματα), θα φέρει στο 62ο San Sebastián Film Festival τη νέα του ταινία, Samba.

Η ταινία ακολουθεί τον Samba (Omar Sy), ένα σενεγαλέζο μετανάστη που βρίσκεται στην αναζήτηση μιας πλήρους και ουσιαστικής ζωής στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια και η συνάντησή του με την Alice (Charlotte Gainsbourg), μια διευθύντρια, η οποία είναι απογοητευμένη με τη ζωή της και προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της μέσα από τον εθελοντισμό για μια ΜΚΟ. Με αυτήν την ταινία, στην οποία επίσης πρωταγωνιστούν οι Tahar Rahim και Izia Higelin, οι Nakache και Toledano διατηρούν το ύφος της κοινωνικής κωμωδίας-δράματος που χρησιμοποίησαν στο “Untouchables. Να θυμίσουμε ότι το σκηνοθετικό δίδυμο έκλεισε επίσης το φεστιβάλ του 2011 με τη συγκεκριμένη ταινία.

Επιπλέον, το φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν παρουσίασε και το πρόγραμμα για την πλατφόρμα της βιομηχανίας του, The Industry Club, το οποίο θα φιλοξενήσει το 3ο Φόρουμ Συμπαραγωγών ΕυρώπηςΛατινικής Αμερικής  (όπου τουλάχιστον 15 παραγωγές και από τις δύο περιοχές με τουλάχιστον το 20% της χρηματοδότησης τους, ήδη θα παρουσιαστούν) αλλά και το Films in Progress 26 (το οποίο θα παρουσιάσει έξι ταινίες της Λατινικής Αμερικής που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο στάδιο της μεταπαραγωγής). Επιπλέον, θα περιλαμβάνειτο Lau Haizetara Documentary CoProduction Forum, σε συνεργασία με το IBAIA (Συνδέσμος Ανεξάρτητων Οπτικοακουστικών Εταιρειών Παραγωγής της Χώρας των Βάσκων).

Διαβάστε περισσότερα για: