Ο Terry Gilliam ξεκινάει (επιτέλους), τα γυρίσματα του Δον Κιχώτη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Terry Gilliam ξεκινάει (επιτέλους), τα γυρίσματα του Δον Κιχώτη

Ειδήσεις | 11-8-2014 |

Ο Terry Gilliam επιτέλους ξεκινάει γυρίσματα για το πολλάκις ακυρωθέν Don Quixote.

Μετά τα Χριστούγεννα ξεκινάει γυρίσματα, ωστόσο το αν θα βρει το δρόμο του στις αίθουσες είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Αρχικά, η πλοκή έχει αλλάξει τελείως. Η νέα version, δεν θα έχει πλέον ήρωα τον διαφημιστή του 21ου αιώνα, (με αρχικό πρωταγωνιστή των Johnny Depp), ο οποίος θα ταξιδέψει στο χρόνο πίσω στον 17ο αιώνα στην Ισπανία, όπου συναντιέται με τον Δον Κιχώτη, και εμπλέκεται στις περιπέτειες του, επειδή ο Δον, νομίζει ότι είναι ο Σάντσο Πάντσα.  Αντίθετα, θα λαμβάνει χώρα εξολοκλήρου στο σήμερα και θα διατηρεί μία αίσθηση από τις εμπειρίες του σκηνοθέτη και τις προσπάθειές του να γυρίσει την ταινία την πρώτη φορά.

Συνεχίζω να ενσωματώνω την ζωή μου και να την αλλάζω. Η βασική υποκειμενική παραδοχή της προηγούμενης version, στην οποία ήταν εμπλεκόμενος ο Johnny (Depp), ήταν ότι ταξίδευε πίσω στον 17ο αιώνα , και τώρα λαμβάνει χώρα στο σήμερα, είναι μοντέρνο. Είναι περισσότερο σχετικά με το πως οι ταινίες καταστρέφουν τους ανθρώπους. Ο κεντρικός μας χαρακτήρας, έχει κάνει ταινία με τον Δον, νωρίτερα στην καριέρα του, και το αντίκτυπο που είχε σε πολλούς ανθρώπους δεν ήταν από τα καλύτερα”, δηλώνει ο Gilliam.

Ο ίδιος ο Gilliam, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να δεχτεί ότι, το δεκαετές project του, μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί:“Το έκανα τόσες φορές – ή μάλλον δεν το έκανα τόσες φορές – και θα το πιστέψω μόλις το δω. Ωστόσο συμπεριφέρομαι σαν όλα να έχουν γίνει βάσει σχεδίου.”

Πάντως πρόκειται για μία παραγωγή που έχει περάσει από 40 κύματα. Αρχικά το project που περιελάμβανε στο cast Johnny Depp, Jean Rochefort και Vanessa Paradis, ξεκίνησε για δεύτερη φορά γυρίσματα το 2008. Το 2010, βγήκε στην επιφάνεια ότι το cast αλλάζει και θα περιλαμβάνει Ewan McGregor, και Robert Duvall.

Το καινούριο cast δεν το γνωρίζουμε αν και η παραγωγή θέλει να έχει διαπραγματεύσεις με πολλούς ηθοποιούς.

Διαβάστε περισσότερα για: ,