Η Maggie Gyllenhaal μιλάει για το "Honorable Woman" και το πέρασμα του ανεξάρτητου σινεμά στην tv - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Maggie Gyllenhaal μιλάει για το “Honorable Woman” και το πέρασμα του ανεξάρτητου σινεμά στην tv

Ειδήσεις | 4-8-2014 |

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι αγαπώ Maggie Gyllenhaal. Και κανονικά θα έπρεπε και εσείς.Από το ακραίο “Secreatary”, μέχρι το mind bending “Πιο Παράξενο και από Παράξενο” και την συνεργασία της με τον Christopher Nolan, η Maggie έχει αποδείξει ότι δεν “παίζει” για να “παίξει”, αλλά κάθε της επιλογή γίνεται για να προωθήσει το ταλέντο της.
Για πρώτη φορά λοιπόν στην καριέρα της παίζει σε τηλεοπτική σειρά. Αλλά και ακόμα και αυτό γίνεται στα πλαίσια του ανεξάρτητου σινεμά, καθώς η σειρά θα προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι του Sundance.
Μίλησε λοιπόν στο Indiewire σχετικά με τον ρόλο της στο “Honorable Woman”, αλλά και για το μέλλον τις ανεξάρτητης κινηματογραφικά εισβολής στα τηλεοπτικά πράγματα:
“Δεν αποφάσισα να το κάνω γιατί ήταν τηλεοπτικό προϊόν. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν το αντιμετώπισα καν έτσι. Απλά διάβασα το σενάριο που μου έστειλαν.  Μετά από τρεις μέρες ξαφνικά κατάλαβα ότι πρόκειται πρακτικά για ένα δράμα 8 ωρών και αναρωτήθηκα αν μπορώ να αντεπεξέλθω. Μετά τα δύο πρώτα επεισόδια αυτά τα συναισθήματα βοήθησαν να ενσαρκώσω την Nessa Stein. Μόνο τότε κατάλαβα ότι πραγματικά μπορώ να το κάνω.”

Όταν ρωτήθηκε αν σκόπευε να ασχοληθεί με την τηλεόραση:”Δεν σκόπευα. Όταν οι εκπρόσωποί μου με ρωτούσαν απαντούσα ότι θα ήθελα να κάνω κάτι στο Brooklyn, για να είμαι κοντά στα παιδιά μου.”

Η παραγωγή της σειράς ήταν σε Μαρόκο και Λονδίνο, πράγμα εκτός σχεδίων της ηθοποιού.

Δηλώνει ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι ο τρόπος κινηματογράφησης πολλών τηλεοπτικών σειρών πια, είναι κοινός με αυτόν των ταινιών, όπου οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι είναι από κοντά σε όλα τα στάδια, και δεν παραδίδουν απλά την δουλειά τους σε άλλους, όπως συνηθίζεται.

Δέχτηκε επίσης ερώτηση σχετικά με το πως επέλεξε τον ρόλο αυτό: “Αισθάνθηκα ότι αυτό είναι το επόμενο βήμα. Δεν είχε να κάνει με την λογική, απλά μίλησε στην καρδιά μου. Είναι μία δυναμική γυναίκα, πανέξυπνη και ευγνώμον. Δεν συμβιβάζεται. Αλλά είναι και σαν μικρό κορίτσι, που φοβάται. Είναι όλα αυτά που θα μπορούσα να είμαι και εγώ.”

Κατάφερε βέβαια να απαντήσει και σε μία από τις “δύσκολες ερωτήσεις”, αν διάλεξε τον ρόλο, ή αν διαλέγει ρόλους, αναλογικά με την πιθανότητα της βράβευσης:”Όχι. Αυτό που σκέφτηκα για αυτή τη δουλειά ήταν, ‘Εντάξει, αυτό το project, είμαι μία μίξη από όλα. Θέλω ο κόσμος να το δει’, και εξαιτίας αυτής της σκέψης δέχτηκα. Τα έχει όλα, αλλά με τον καλύτερο τρόπο. Και όσο αφορά τα βραβεία, δεν με ενδιαφέρουν. Απλά σκέφτηκα, ότι ο κόσμος θα θέλει να δει αυτού του είδους την εδαφικά-πολιτικής περιπέτειας.”

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί δημιουργοί του ανεξάρτητου σινεμά προσχωρούν στην τηλεόραση (βλ. True Detective), με το δέλεαρ να είναι η μεγαλύτερη προβολή της δουλειάς τους:”Ναι, αυτό είναι δέλεαρ, αλλά δεν είναι το δικό μου. Πλέον δεν υπάρχουν όρια, για το ανεξάρτητο σινεμά. Πολλές εταιρείες συνεργάζονται για να γίνουν αξιοπρεπείς διανομές σε ταινίες. Πολλές φορές αυτό πετυχαίνει, άλλες πάλι καθυστερεί. Αλλά πλέον ο σκοπός είναι να φτάσει μία δουλειά στα μάτια όσων περισσότερων γίνεται. Και αυτό μπορεί να συμβεί. Χαίρομαι που ακόμα μπορώ να συμμετέχω σε ανεξάρτητες παραγωγές.”

Το πολιτικό θρίλερ “The Honorable Woman” έκανε πρεμιέρα στις 31 Ιουλίου στο Sundance Tv.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,