Κλείνει το στούντιο παραγωγής ταινιών άνιμε του Hayao Miyazaki; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κλείνει το στούντιο παραγωγής ταινιών άνιμε του Hayao Miyazaki;

Ειδήσεις | 5-8-2014 |

Οι φαν των γιαπωνέζικων ταινιών κινουμένων σχεδίων σε όλο τον κόσμο θρηνούν από χθες που κυκλοφόρησαν τα νέα ότι το πιο γνωστό στούντιο παραγωγής άνιμε, ίσως να έχει ήδη γυρίσει την τελευταία του ταινία.

Την Κυριακή, η Ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε live τον Toshio Suzuki, Γενικό Διευθυντή του Studio Ghibli, να ανακοινώνει την παύση λειτουργίας και παραγωγής του στούντιο.

Το Studio Ghibli για σχεδόν 30 χρόνια, από το 1985, έχει αναλάβει την παραγωγή μερικών από τις πιο γνωστές γιαπωνέζικες ταινίες άνιμε, εκτός Ιαπωνίας. Στην Ελλάδα είναι ευρέως διαδεδομένες οι ταινίες του Hayao Miyazaki, συνιδρυτή του στούντιο, όπως το My Neighbor Totoro (1988), Princess Mononoke (1997), Howl’s Moving Castle (2004) και το βραβευμένο με όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το 2003, Spirited Away.

Ο Suzuki, που ανέλαβε τη διεύθυνση το 2013, όταν ο Miyazaki αποσύρθηκε για να βγει στη σύνταξη, δήλωσε στον αέρα : «Προφανώς και η συνταξιοδότηση του Miyazaki έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση. Τι να κάνει η Ghibli; Τώρα πρέπει να πάρουμε μια ανάσα και να σκεφτούμε τη συνέχεια.»

Οι φήμες για επικείμενη διάλυσή της κυκλοφορούσαν πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες. Μια πηγή εκ των έσω αναφέρει ακόμη ότι οι παράγοντες που οδήγησαν εδώ είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, από τη μια, και τα όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικά κέρδη που έφεραν οι τελευταίες κυκλοφορίες, από την άλλη.

ghibli___finish_work_by_hyung86

Διαβάστε περισσότερα για: ,