Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Natalie Portman, έχει poster και φασαρίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Natalie Portman, έχει poster και φασαρίες

Ειδήσεις | 28-8-2014 |

Καλά καλά τα γυρίσματα δεν ξεκίνησαν, η οσκαρική Natalie Portman κατηγορήθηκε για “ξένη εισβολή”, από την ορθόδοξη κοινότητα του Ισραήλ, με του που έφτασε στην Ιερουσαλήμ για να χρησιμοποιήσει την χώρα για το set των γυρισμάτων. Έτσι τουλάχιστον έγραψαν οι Ισραηλινές Times.

Για ποιον λόγο ο χαμός; Η Portman διάλεξε για σκηνοθετικό ντεμπούτο την διασκευή του “A Tale of Love and Darkness”, του Ισραηλινού συγγραφέα Amos Oz, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες, και έχει πωλήσεις άνω του εκατομμυρίου. Το βιβλίο ουσιαστικά αποτελεί τα απομνημονεύματα του Oz, από την παιδική του ηλικία στην Ιερουσαλήμ και το τέλος της βρετανικής διακυβέρνησης της Παλαιστίνης, μέχρι την εφηβεία του στα πρώτα χρόνια του νέου κράτους. Η Portman, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ από Ισραηλινό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, και θα κρατά και έναν από τους δευτερεύοντες ρόλους στην ταινία.

Οι άκρως ορθόδοξοι κάτοικοι της πόλης, και συγκεκριμένα της περιοχής Nahlaot, έγραψαν γράμμα στον διοριζόμενο Δήμαρχο Rachel Azaria, προς διαμαρτυρία για τις σκηνές που θα γυριστούν εκεί:”Τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα σε αρκετές ευαίσθητες περιοχές κοντά στις συναγωγές, και θα πρέπει πρώτα να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί αν προσβάλουν. Οι αρχές δεν είχαν ενημερώσει τους πολίτες, και όλοι το πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες.”

 Η εφημερίδα επίσης μεταδίδει ότι όλοι οι ηθοποιοί θα είναι ντυμένοι με σεμνά ρούχα, και ότι η ταινία πρόκειται να συναντήσει δυσκολίες στο να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην κουλτούρα της πόλης και της τοπικές θρησκευτικές ομάδες.

Ο Azaria δηλώνει: “Υπάρχει μία συνεχής διαμάχη ανάμεσα στην επιθυμία της διαφορετικότητας και στην προσπάθεια ομάδων να την ανακόψουν. Η αρχιτεκτονική της πόλης, ο αέρας που αποπνέει, και οι προσπάθειες της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας να ‘ανεβάσουν’ την Ιερουσαλήμ στα μάτια όλων, θα συνεχίζουν να ανθίζουν τώρα με την Natalie Portman στο Nahlaot.”

Η Portman, παρέλαβε 1.6 εκατομμύρια Ισραηλινά Shekel ( περίπου £276,500) από την “Αρχή Δημιουργίας” της Ιερουσαλήμ, για να γυρίσει την ταινία. Επίσης θα μιλάει εβραϊκά στην ταινία. Δείτε το πόστερ:

first-look-at-natalie-portman-in-tale-of-love-and-darkness

Διαβάστε περισσότερα για: ,