Η Ellen Burstyn, θα σκηνοθετήσει για πρώτη φορά. Στα 80 της - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Ellen Burstyn, θα σκηνοθετήσει για πρώτη φορά. Στα 80 της

Ειδήσεις | 31-8-2014 |

Και ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε. Αν το λέει η περδικούλα της. Έτσι λοιπόν η Ellen Burstyn παίρνει τη μεγάλη απόφαση και μεταπηδά πίσω από τις κάμερες, αλλά και μπροστά.

H Burstyn θα σκηνοθετήσει, και θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Bathing Flo”, μία ταινία σχετικά με μία Νεουρκέζα, της οποίας της προσφέρεται δωρεάν στέγη, αρκεί να φροντίζει και την ηλικιωμένη Flo, που πάει πακέτο με το σπίτι.

Η Burstyn δήλωσε στο “Deadline”, ότι πάντα ήθελε να σκηνοθετήσει αλλά δεν της είχε δοθεί είτε η ευκαιρία, είτε οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες:”Πριν πολύ καιρό, στα 70s, όταν ο AFI (American Film Institude) ξεκίνησε εργαστήριο για γυναίκες σκηνοθέτιδες ήμουν η πρώτη που πήγε. Έκανα μία ταινία μικρού μήκους και σκέφτηκα να σκηνοθετήσω. Αλλά πάντα ήμουν απασχολημένη με την υποκριτική, και όσες φορές και να θέλησα πάντα υπήρχε κάτι αποθαρρυντικό για τις γυναίκες. Είναι ευκολότερο τώρα, και όταν μου έστειλαν το σενάριο αυτής της ταινίας, σκεφτόμουν σκηνές και το αγάπησα. Και μετά (η παραγωγή) αγάπησε τις σκηνές που αγάπησα. Και σκέφτηκα:’Γιατί δεν το σκηνοθετείς;'”

“Στα 70s, η ιδέα μία γυναίκα να σκηνοθετεί ήταν ανήκουστη,” συμπληρώνει η ηθοποιός.  “Όταν έφερα το ‘Alice Doesn’t Live Here Anymore’ στον John Calley στη Warner Bros, με ρώτησε αν ήθελα να το σκηνοθετήσω, και του απάντησα πως δεν είμαι έτοιμη να παίξω και να σκηνοθετήσω την ίδια στιγμή. Δεν ήθελα πραγματικά να σκηνοθετήσω κάτι μέχρι τώρα.”

Το ‘Alice Doesn’t Live Here Anymore’, σκηνοθετήθηκε τελικά από τον Martin Scorsese το 1974, και χάρισε στην ηθοποιό το πρώτο της oscar.

Αναμένουμε με αγωνία το πρώτο της σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Διαβάστε περισσότερα για: ,