Η Ακαδημία ανακοίνωσε τους παραλήπτες των τιμητικών της Βραβείων - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Ακαδημία ανακοίνωσε τους παραλήπτες των τιμητικών της Βραβείων

Βραβεία, Ειδήσεις | 30-8-2014 |

Το Συμβούλιο των Διοικητών της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ανακοίνωσε στις 26 Αυγούστου τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τα ετήσια τιμητικά βραβεία της, τα Governors Awards.

Και φέτος αυτό που οφείλουμε να πούμε για τους βραβευθέντες είναι ότι παρουσιάζουν σχεδόν κανένα κοινό στοιχείο, πέρα από την προσφορά τους στην 7η τέχνη: ένας Γάλλος συγγραφέας, ένας Ιάπωνας animator, ένας Αφρο-Αμερικανός ακτιβιστής και μία Ιρλανδή ηθοποιός.

Τα αγαλματίδια θα δοθούν σε τελετή που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου και θα είναι η έκτη στην ιστορία. Οι παραλήπτες: ο Γάλλος σεναριογράφος Jean-Claude Carrière (“The Discreet Charm of the Bourgeoisie”), ο Ιάπωνας Hayao Miyazaki (“Spirited Away”), και η ηθοποιός Maureen O’Hara (“The Quiet Man”).  Το βραβείο ‘Jean Hersholt Humanitarian Award’ θα παραλάβει ο Harry Belafonte.

Τα βραβεία δίνονται σε άτομα με εξαιρετικές διακρίσεις και επιτεύγματα ζωής, συνεισφορά στις κινηματογραφικές τέχνες και επιστήμες, και εξαιρετική υπηρεσία στην Ακαδημία.

Ο Carrière ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας, και κέρδισε το πρώτο του όσκαρ με τον Pierre Étaix για την μικρού μήκους “Heureux Anniversaire (Happy Anniversary)” το 1962.  Ήταν άλλες δύο φορές υποψήφιος γράφοντας το “The Discreet Charm of the Bourgeoisie” του Luis Buñuel, και το “Τhat Obscure Object of Desire.” Ο Carrière δούλεψε επίσης με τους Volker Schlöndorff (“The Tin Drum”), Jean-Luc Godard (“Every Man for Himself”) και Andrzej Wajda (“Danton”).  Κέρδισε και τέταρτη υποψηφιότητα για το “The Unbearable Lightness of Being” του Philip Kaufman.

Ο διευθυντής πια του Studio Ghibli, Miyazaki είναι γνωστός σαν τον Walt Disney της Ιαπωνίας. Ο καλλιτέχνης, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός έχει κερδίσει υποψηφιότητα για όσκαρ τρεις φορές, και κατάφερε να κερδίσει το 2002 για το “Spirited Away.”

Γεννημένη στο Δουβλίνο, η Maureen O’Hara έφτασε στο Hollywood το 1939 προκειμένου να παίξει με τον Charles Laughton στην “Παναγία των Παρισίων”. Έπαιξε σε κωμωδίες, δράματα, κατασκοπευτικές ταινίες, αλλά έγινε περισσότερο γνωστή για την συμμετοχή της σε westerns μαζί με τον John Ford, όπως τα “How Green Was My Valley”, “Rio Grande” και “The Quiet Man.”

Το ‘Jean Hersholt Humanitarian Oscar’ δίδεται σε κάποιον από τους εμπλεκόμενους στην βιομηχανία, των οποίων η ανθρωπιστική δράση βοήθησε στην προβολή της Ακαδημίας. Προηγούμενη νικητές, Angelina Jolie, Jeffrey Katzenberg και Oprah Winfrey.

Φέτος ο ηθοποιός, παραγωγός, τραγουδιστής και ακτιβιστής Harry Belafonte θα είναι ο παραλήπτης. Γεννήθηκε στο Harlem, και πάντα πρόσεχε τις επιλογές του, προκειμένου να προβάλλει την ισότητα των λαών, όπως “Carmen Jones,” “Odds against Tomorrow” και “The World, the Flesh and the Devil.”  Συνεργάστηκε για το φιλανθρωπικό του έργο με τον Martin Luther King, Jr., και το 1987 ορίσθηκε σαν Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,