«Αθωώθηκε» το Frozen στην μάχη με το Snowman - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

«Αθωώθηκε» το Frozen στην μάχη με το Snowman

Ειδήσεις | 6-8-2014 |

Η βραβευμένη παιδική ταινία της Disney, Frozen, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που την ήθελαν να μοιάζει με την επίσης παιδική ταινία, μικρού μήκους The Snowman.

Η Kelly Wilson δημιουργός της ταινίας «The Snowman» θεώρησε πως το trailer του «Frozen» μοιάζει αρκετά στην ταινία της και κατέθεσε μήνυση, που απορρίφθηκε όμως από το δικαστήριο.

Οι ομοιότητες βρίσκονταν στις περιπέτειες που βιώνει ο χιονάνθρωπος, όταν πέφτει η καροτένια μύτη του μέσα στην παγωμένη λίμνη και, όταν πηγαίνει στην άκρη της λίμνης για να την ανακτήσει, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ζώο που είναι απέναντι του και διεκδικεί επίσης την μύτη. Οι δυο χαρακτήρες πλέον διαγωνίζονται για το ποιος θα πάρει πρώτος την μύτη και όταν φθάνουν τελικά και οι δυο στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα, με εναλλαγές πλάνου στον κάθε χαρακτήρα, νικητής είναι το ζώο που πιάνει την μύτη. Όλοι τότε αναρωτιούνται αν το ζώο θα φάει την καροτένια μύτη, ενώ λίγο αργότερα, το ζώο τελικά παραδίδει την μύτη στον ιδιοκτήτη του.

Ο Vince Chhabria, ομοσπονδιακός δικαστής της Καλιφόρνιας, αθώωσε το «Frozen» λέγοντας:

«Αυτές οι δυο ταινίες κινούνται σε τόσο παράλληλα επίπεδα, που δεν μπορεί ένας λογικός δικαστής να πεισθεί ότι αυτές οι δυο δουλειές μοιάζουν.»

Από την άλλη μεριά, και σύμφωνα πάντα με το Hollywood Reporter, η Disney για να υπερασπίσει την θέση της σχετικά με το «Frozen» αναφέρθηκε στον σεναριογράφο του «The Funk Parlor» που κατηγόρησε το HBO, ότι έκλεψε την ιδέα της ταινίας για να δημιουργήσει την σειρά «Six Feet Under».

Έτσι ο δικαστής αποφάσισε πως οι δυο παιδικές ταινίες δεν μοιάζουν και μάλιστα έκανε λογοπαίγνιο σχετικά με τις ταινίες «The Funk Parlor» και «Six Feet Under» για να στηρίξει περισσότερο την απόφαση του. Τέλος, αφού απορρίφθηκε η μήνυση, η δημιουργός Kelly Wilson πρόσθεσε στην αγωγή της πως το «Frozen» δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή ιστορία της ταινίας.

Εσείς τι πιστεύετε;

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PJ6c7RLV8ew?rel=0]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-WdC4DaYIeQ?rel=0]

Διαβάστε περισσότερα για: ,