Με ελληνικό χρώμα τα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε Σαράγεβο και Τορόντο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Με ελληνικό χρώμα τα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε Σαράγεβο και Τορόντο

Φεστιβάλ | 20-8-2014 |

Αρκετές και σημαντικές είναι οι ελληνικές ταινίες και ελληνικές συμπαραγωγές, που συνεχίζουν το ταξίδι τους στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου. Επόμενες στάσεις το Σαράγεβο και το Τορόντο.

Το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 23 του ίδιου μήνα. Εκεί συναντάμε το Α Blast του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την πρεμιέρα του στο Λοκάρνο, άλλα και το Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά στην κατηγορία IN FOCUS. Επιπλέον στο πρόγραμμα European Shorts 2 συμμετέχει και το μικρού μήκους Washingtonia της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, η παραγωγή του οποίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 3ου Athens Open Air Festival το 2013.

Δείτε όλες τις ταινίες, που προβάλλονται στο Σαράγεβο

Στις 4 Σεπτεμβρίου το ελληνικό σινεμά, με τρεις ελληνικές συμπαραγωγές, ταξιδεύει στο Τορόντο, για το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που θα ολοκληρωθεί τις 14 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα προβληθεί η Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα (συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Βελγίου), η συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης Modris του Γιούρις Κουρσιέτις (συμπαραγωγή Ελλάδας, Λετονίας και Γερμανίας) και το δραματικό Red Rose της Σεμπιντέ Φαρσί (συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Ιράν).

Ποιες ταινίες θα δούμε στο Τορόντο

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,