«Ο δικηγόρος του διαβόλου» γίνεται τηλεοπτική σειρά! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

«Ο δικηγόρος του διαβόλου» γίνεται τηλεοπτική σειρά!

TV, Ειδήσεις | 20-8-2014 |

Ίσως τελικά να διανύουμε μια συγκεκριμένη τάση που θέλει πασίγνωστες και καταξιωμένες του – όχι τόσο – μακρινού παρελθόντος να γίνονται η εβδομαδιαία μας μανία στις μικρές οθόνες. Μετά το Sleepy Hollow που πάει και για δεύτερη σεζόν και βασίζεται στην επική ταινία «Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη» και το φετινό βρετανικό «Constantine» με βρετανό πρωταγωνιστή από την ομώνυμη ταινία με τον Keanu Reeves, ήρθε η ώρα και για το «The Devil’s Advocate».

Η κλασσική ταινία που ανέδειξε και άλλο τον Keanu Reeves, δυο χρόνια πριν τον δούμε στο πρώτο «The Matrix», μας μεταφέρει σε μια υπόθεση που συνδέει το υπερφυσικό με την εξουσία.

Υπόθεση του έργου:

Ο Kevin Lomax (Keanu Reeves) είναι ένας εκκολαπτόμενος δικηγόρος που θέλει να πετύχει στον τομέα του και δέχεται να δουλέψει για μια μεγάλη δικηγορική εταιρία που εδρεύει στην Νέα Υόρκη με αφεντικό τον John Milton (Al Pacino). Καθώς η καριέρα του εκτοξεύεται θεαματικά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο όταν θα ανακαλύψει αργότερα πως το αφεντικό του είναι ο.. διάβολος. Μετά από μια σειρά εξελίξεων ο John βλέπει τον εαυτό του να εξελίσσεται και να μεταμορφώνεται σε έναν άνθρωπο που ενδιαφέρει περισσότερο για την δόξα και την επιτυχία παρά για οτιδήποτε άλλο. Ως πότε όμως θα είναι όλα αυτά αρκετά για τον John; Η χαρακτηριστική φωνή και απόδοση του Al Pacino ως διάβολος, που δεν είναι άλλος, από την ίδια την προβολή του εαυτού μας, ή κάποιο πρόσωπο που χαίρει επιρροής μας, είναι εξαιρετικός, πειστικός και φυσικά, για την εποχή εκείνη, ατμοσφαιρικά τρομακτικός. Από την άλλη μεριά ο Keanu Reeves μας πείθει στον ρόλο του εύθραυστου, ευαίσθητου αλλά και με αθωότητα φιλόδοξου νεαρού που θέλει να βιώσει και εκείνος πως κατέχει τα αποκτήματα του.

Αυτός ο μικρός πρόλογος – κριτική ήταν για να υπενθυμίσουμε την σπουδαιότητα του αποτελέσματος του 1997 που μπορεί να πήγε τόσο καλά εισπρακτικά αλλά γενικώς εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως ως μυστηριακή ταινία.

Άραγε οι συντελεστές της επερχόμενης σειράς που θα προβληθεί στο κανάλι NBC θα καταφέρουν να πλησιάσουν αυτό το κλασσικό αποτέλεσμα;

Πάντως όπως αναφέρει το Deadline, το NBC έχει κάνει συμφωνία όσον αφορά το πρότζεκτ του πιλοτικού επεισοδίου και αυτό δεν είναι άλλο από το να υπάρχει το ενδεχόμενο να δώσει χρήματα στην Warner Bros. αν δεν πάει καλά το πρώτο επεισόδιο.

Για τους ηθοποιούς που απαρτίζουν την ομάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα, όμως με παραγωγό της σειράς τον John Wells (Shameless) και την πολύτιμή συμβολή του Arnold Kopelson που δούλεψε για το «The Devil’s Advocate», καθώς και το σενάριο από τον Matt Venne, (Bag Of Bones του Stephen King, The Exorcism of Molly Hartley, φαίνεται πως η παραγωγή έχει τα φώτα για να πάει μπροστά. Αρκεί το NBC να μην ανακοινώσει λίγους μήνες αργότερα, όπως το συνηθίζει, ότι θα ακυρώσει και αυτή την σειρά γιατί δεν κάνει καλά νούμερα..

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , ,