Το Big Eyes του Tim Burton έχει πρώτες φωτογραφίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Big Eyes του Tim Burton έχει πρώτες φωτογραφίες

Ειδήσεις | 5-8-2014 |

Μετά τα Dark Shadows και Frankenweenie που δεν εντυπωσίασαν το κοινό το 2012, O Tim Burton θα επιστρέψει φέτος με την νέα του σκηνοθετική δουλειά, το πολυαναμενόμενο Big Eyes. Η ταινία αφορά την Margaret Keane, μία ζωγράφο στα 50’s που γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία, με τον άντρα της ωστόσο να διεκδικεί αναγνώριση για τα έργα της λίγο αργότερα.

Η ταινία έβγαλε μόλις στο internet τις πρώτες της φωτογραφίες, με τους πρωταγωνιστές Amy Adams και Christoph Waltz να απεικονίζονται σε αυτές. Στην ταινία παίζουν και οι Krysten Ritter, Jason Schwartzman, ενώ η Αμερικάνικη πρεμιέρα της αναμένεται τον Οσκαρικό Δεκέμβρη, και συγκεκριμένα ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Η ζωγράφος επηρέασε ίσως την αισθητική του Burton, καθώς οι πίνακές της με τα μεγάλα μάτια, όπως και ο τίτλος της ταινίας, μας θυμίζουν αρκετά Burton-ικούς χαρακτήρες. Η ταινία θα προβάλει μεταξύ άλλων την δικαστική διαμάχη του ανδρόγυνου για την κυριότητα των πινάκων και μία κόντρα για το ποιος είναι το ταλέντο στην οικογένεια.

Η Adams δήλωσε σχετικά “Η Margaret πίστευε ότι σαν γυναίκα που ήταν, δε θα κατάφερνε ο κόσμος να αγοράσει τους πίνακές της. Ο άντρας της την έπεισε ότι η καλή ζωή που θα μπορούσαν να ζήσουν θα ήταν εξαιτίας ενός άντρα ζωγράφου, που θα πουλούσε σε πολύ καλύτερες τιμές από μια γυναίκα.”

Το θέμα ακούγεται ενδιαφέρον και η σύγκρουση των φύλων καθώς (κυρίως) η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, είναι ανέκαθεν αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια μεγάλο θέμα για την κινηματογραφική βιομηχανία και το Hollywood κυρίως. Η Amy Adams και ο Christoph Waltz δίνουν στην ταινία ένα δυνατό cast, που προσωπικά δε μου βγάζει χημεία έτσι όπως τους σκέφτομαι αλλά είμαι διατεθειμένος να με εκπλήξουν αν είναι καλοί. Ίσως όλα αυτά λοιπόν να οδηγήσουν σε κάποια/ες υποψηφιότητες για Oscars.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε και το trailer της ταινίας.

download (4)

Δείτε και έναν από τους γνωστότερους πίνακες της Margaret Keane.

bigeyes