Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε Παλαιστινιακή διαμαρτυρία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ισραήλ στο Σίδνεϊ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε Παλαιστινιακή διαμαρτυρία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ισραήλ στο Σίδνεϊ

Ειδήσεις | 21-8-2014 |

Διότι τίποτα σημαντικότερο από ένα φεστιβάλ κινηματογράφου. Αλλά θα παραμερίσω τα σχόλια, και η είδηση έχει ως εξής:

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Αυστραλίας κατάφεραν να εμποδίσουν την Παλαιστινιακή πορεία διαμαρτυρίας στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, η οποία είχε σαν αντικείμενο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ισραήλ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του New South Wales, αποφάσισε πως η διαμαρτυρία που θα λάμβανε χώρα στο Palace Verona στην Oxford Street, δεν μπορεί να γίνει. Η απόφαση πάρθηκε την Τετάρτη, αλλά οι λόγοι γνωστοποιήθηκαν την επόμενη ημέρα.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Παλαιστινιακό Μέτωπο Ενεργειών του Σίνδεϊ. Ο ιδρυτής, Damian Ridgwell, καλέστηκε να καταθέσει μέσα στην εβδομάδα, και δήλωσε:“Δυστυχώς ο δικαστής τάχθηκε εναντίον μας. Θα συνεχίζουμε να αποφασίζουμε για το τι θα κάνουμε, θα συνεχίσουμε με κάποια μορφή διαμαρτυρίας, αλλά ακόμα δεν είμαστε σίγουροι με ποια μορφή. Δεν θα σιωπήσουμε για αυτό.”

Το “Ιsraeli Film Festival” διεξάγεται από το “Australia Israel Cultural Exchange (AICE)”, ένα group το οποίο ο Ridgwell αποκαλεί “έγκυρο στόχο διαμαρτυρίας εξαιτίας της υποστήριξης στο Ισραήλ.”

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής δήλωσε ότι αναγκάστηκαν να κινηθούν δικαστικά όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αλλάξουν τόπο και ώρα διαμαρτυρίας:“Η αστυνομία του New Wales υποστηρίζει το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται, αλλά έχουμε την υποχρέωση στους διαδηλωτές και στο κοινό να τους κρατήσουμε ασφαλής, και να σιγουρέψουμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι και οι τοπικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν ανεμπόδιστοι να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους. Μας προβληματίζει το ότι η ώρα και ο τόπος της διαμαρτυρίας θα προκαλέσει σημαντικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής κυκλοφορίας της Oxford Street σε ώρα αιχμής, πράγμα που θα προκαλέσει μέγιστα κυκλοφοριακά προβλήματα και ζητήματα ασφαλείας πολιτών και διαδηλωτών.”

Στα πλαίσια της δικαστικής αντιπαράθεσης, ο Ridgwell πρόβαλε παραδείγματα αντίστοιχων διαδηλώσεων σε ίδια μέρα και ώρα από προηγούμενες χρονιές. Παρ’ όλα αυτά, ο δικαστής απαγόρευσε ρητά την διαδήλωση.

Το AICE ιδρύθηκε το 2002 και επικεντρώνεται στην λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, την μουσική, τις τέχνες, τον χορό και την αρχιτεκτονική, με σκοπό, όπως το ίδιο αναφέρει στην επίσημη σελίδα του, την ένωση πολιτισμού και κουλτούρας ανάμεσα σε Αυστραλία και Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα για: