Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο: Το A Blast εντυπωσίασε αλλά στο Mula sa kung ano ang noon η Χρυσή Λεοπάρδαλη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο: Το A Blast εντυπωσίασε αλλά στο Mula sa kung ano ang noon η Χρυσή Λεοπάρδαλη

Ειδήσεις | 16-8-2014 |

To A Blast, του Σύλλα Τζουμέρκα έκανε την περασμένη Τρίτη παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλο το κοινό. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα φεύγει από το Λοκάρνο με διθυραμβικά σχόλια, παρά το ότι δεν κέρδισε τελικά κάποιο βραβείο καθώς η Χρυσή Λεοπάρδαλη κατέληξε στο Mula sa kung ano ang noon του Lav Diaz, από τις Φιλιππίνες. 

Συγκεκριμένα τα Βραβεία που δόθηκαν χτες το βράδυ ήταν τα εξής:

Χρυσή Λεοπάρδαλη: «Mula sa kung ano ang noon» του Lav Diaz (Φιλίππινες)
Βραβείο της Επιτροπής: «Listen Up Philip» του Alex Ross Perry (ΗΠΑ)
Βραβείο Σκηνοθεσίας: Pedro Costa για το «Cavalo Dinheiro» (Πορτογαλία)
Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας: Ariane Labed για το «Fidelio (L’odyssée d’Alice)»
Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας: Artem Bystrov για το «Durak»
Ειδική Μνεία: «Ventos de Agosto» του Gabriel Mascaro (Βραζιλία)

Το  Mula sa kung ano ang noon του Lav Diaz που κέρδισε το μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ, την Χρυσή Λεοπάρδαλη, είναι ένα δράμα διάρκειας 5,5 ωρών ή 338 λεπτών, τοποθετημένο στις Φιλιππίνες το 1972. Δείτε το trailer της ταινίας:

Το A Blast, παρά το ότι δεν κέρδισε κάποιο βραβείο, εντυπωσίασε, σόκαρε και κέρδισε τα καλύτερα σχόλια των κριτικών στο Λοκάρνο. Η δε ερμηνεία της Αγγελικής Παπούλια (Κυνόδοντας, Άλπεις) θεωρείται αδικία που δεν βραβεύτηκε ως καλύτερη ερμηνεία, καθώς έχασε τελικά από την Ariane Labed για το «Fidelio (L’odyssée d’Alice)».

1

Οι συντελεστες του A Blast στο Λοκάρνο

Δείτε τα πάντα για το A Blast μαζί με το πρώτο clip από την ταινία.

Το καλοκαιρινό κινηματογραφικό ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στο Σαράγεβο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου εκεί, με το A Blast να συμμετέχει και εκεί στο διαγωνιστικό.