Το trailer του "50 Shades of Grey", δέχεται επίθεση - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το trailer του “50 Shades of Grey”, δέχεται επίθεση

Ειδήσεις | 26-7-2014 |

Τι πιο αναμενόμενο από αυτό; Εμείς μια φορά το περιμέναμε; Αλλά τόσο γρήγορα; Σας θυμίζουμε ότι το trailer βγήκε μόλις την προηγούμενη Πέμπτη. Οι φύλακες της ηθικής, των ηθών και των εθίμων στις ΗΠΑ, έσπευσαν να επιτεθούν στο πρώτο τρέιλερ των “50 Αποχρώσεων του Γκρι“, με την δικαιολογία ότι κανοκικοποιεί την σεξουαλική βία.

Ο Οργανισμός “Ηθική στα ΜΜΕ” (Morality in Media, ναι υπάρχει), υποστηρίζει ότι η ταινία προάγει την κουλτούρα του βιασμού, και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί στα πλαίσια της Αμερικανικής Κοινωνίας. (μάλλον δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο). Και συνεχίζουν:”Με την δημοτικότητα των βιβλίων, αυτοί που επηρεάζουν την κοινή γνώμη (όπως η Oprah, ή το “the Today Show”, λένε στο κοινό και ειδικά στους νέους ότι ο εξευτελισμός,  η υποβάθμιση και τα βασανιστήρια στο σεξ, είναι φυσιολογικά και όλοι πρέπει να τα δοκιμάσουν.”

Ο αντι-πορνογραφικός οργανισμός συνεχίζει λέγοντας:”Είναι αυτό το είδος της σχέσης που θέλουμε οι κόρες μας, οι συγγενείς μας και η φίλοι μας να εμπλέκονται; Θέλουμε οι γιοί μας να γίνουν Christian Grey, και να εφαρμόζουν βίαιη αρρενωπότητα, η οποία υποβαθμίζει τους άντρες;”

(και σχολιάζω: τους άντρες τους ρώτησαν; συγνώμη, δεν κρατήθηκα)

Στο μεταξύ το “Parents Television Council”, συμβούλιο του προάγει τον γονεϊκό έλεγχο τηλεοπτικών προγραμμάτων, επιτέθηκε στο NBC επειδή πρόβαλε το τρέιλερ στην πρωινή του εκπομπή:”Εδώ έχουμε ένα βιβλίο και μία ταινία, τα οποία προσπαθούν να κανονικοποιήσουν τις σαδομαζοχιστικές σχέσεις, και μας προβληματίζει το πώς αυτό παρουσιάστηκε στο τρέιλερ. Φαίνονται όλα πολύ ρομαντικά στα μάτια μίας έφηβης, και θα πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να το δει”, δηλώνει η εκπρόσωπος τους οργανισμού Melissa Henson, στο Hollywood Reporter.

(και θα ξανασχολιάσω: το profile της μέσης αμερικανίδας έφηβης στο facebook, Melissa μου, το ‘χεις δει;)

Στην ειρωνική πλευρά των πραγμάτων, οι fans ου βιβλίου που περιμένουν την ταινία φοβούνται ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι όσο σκληρό θα περίμεναν, καθώς η Universan, κλίνει περισσότερο στο ρομαντικό περιεχόμενο, παρά στο ερωτικό.

Μέχρι να ηρεμήσουν οι επικριτές, που μάλλον δεν έχουν ιδέα σχετικά με το τι γίνεται στον κόσμο, ξαναδείτε το trailer. Έτσι για την αντίδραση. Περισσότερα για την ταινία εδώ:

Διαβάστε περισσότερα για: , ,