Το "The Purge", είναι κλεμμένο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “The Purge”, είναι κλεμμένο

Ειδήσεις | 24-7-2014 |

Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Douglas Jordan-Benel, σεναριογράφος ο οποίος φρόντισε να σύρει τους δημιουργούς του “The Purge”, στα δικαστήρια, την ίδια ημέρα με την έξοδο του “The Purge: Anarchy” στις αίθουσες.

Ο Jordan-Benel, κατέθεσε μήνυση στις δικαστικές αρχές τις Καλιφόρνια, σχετικά με το γεγονός ότι η υπόθεση του “The Purge”, σε σενάριο και σκηνοθεσία του James DeMonaco, είναι κλεμμένη από το σενάριο του “Settler’s Day”, το οποίο είχε καταθέσει ο πρώτος, το 2011, στην εταιρεία παραγωγής UTA, και στους παραγωγούς David Kramer και Emereson Davis. Ο Davis, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να βρει πόρους για να την γυρίσει, και έτσι δεν θέλησε να προχωρήσει με το project.

Το 2013 όμως ο Davis, κάνει την παραγωγή του “The Purge”, και ο Jordan-Benel, αρχίζει να παρατηρεί ομοιότητες στο θέμα, στο σκηνικό, στην αλληλουχία των σκηνών, στους χαρακτήρες και τους διαλόγους, με το δικό του σενάριο. Βάσει των ισχυρισμών του έχουν γίνει αντιγραφές σχεδόν στα πάντα, πράγμα το οποίο καταγράφηκε και στην μήνυση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:”Η πλοκή και στα δύο έργα είναι εικονικά πανομοιότυπη. Μία οικογένεια πρέπει να αντισταθεί της επιδρομής που συμβαίνει σπίτι της, την μία μέρα του χρόνου όπου το να σκοτώνεις επιτρέπεται.”

Ο Jordan-Benel had ζήτησε από τον πανεπιστημιακό του UCLA Film School, Richard Walter να διαβάσει και τα δύο σενάριο και να αποφανθεί περί δικαίου ή αδίκου, με τον Walter να δηλώνει “πως και τα δύο είναι τόσο ίδια που το ένα δεν μπορεί να μην έχει προέλθει από το άλλο.”

Ο Jordan-Benel ζητά αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τα συνολικά έσοδα της ταινίας, με Walter, Universal και DeMonaco να μην έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,