Το διάσημο πιάνο του Rick's Cafe, σε δημοπρασία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το διάσημο πιάνο του Rick’s Cafe, σε δημοπρασία

Ειδήσεις | 24-7-2014 |

Είναι το πιο διάσημο πιάνο στην ιστορία του κινηματογράφου, το οποίο έχει συνοδευτεί με μία εκ των πιο φημισμένων φράσεων:”Play it Sam!”

Ο λόγος για το πιάνο του Rick’s Cafe του Casablanca, με τους Humphrey Bogart και Ingrid Bergman. Τώρα οι αθεράπευτα ρομαντικοί, αλλά και πλούσιοι, μπορούν να ξαναζήσουν αυτές τις εποχές, ανάλογα με το ποσό που μπορούν να προσφέρουν, στην δημοπρασία του Bonhams το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Η δημοπρασία αναμένεται να είναι επιτυχημένη, καθώς άλλο πιάνο από την ταινία πουλήθηκε το 2012, για το ποσό των $602,500. Το πιάνο του cafe, είναι ακόμα εν λειτουργία, και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί το 2006, στο Hollywood Bowl, από το οποίο ακούστηκαν τα τραγούδια της ταινίας.

Υπάρχουν ακόμα πολλά αντικείμενα από την ταινία, τα οποία βρίσκονται ακόμα σε χέρια ιδιωτών, όπως αναφέρει η διευθύντρια του οίκου δημοπρασιών Catherine Williamson. Εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες του Rick’s Cafe, διαβατήρια και χαρτιά που δημιουργήθηκαν από την ταινία, ακόμα και το τελευταίο draft του σεναρίου της ταινίας.

Το ρεκόρ πάντως για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε δημοπρασία για αντικείμενο ταινίας, αφορά άλλη ταινία του Bogart, “Το Γεράκι της Μάλτας”, της οποίας το πέτρινο άγαλμα του γερακιού πωλήθηκε από τον ίδιο οίκο για το ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,