Ταινία δεν βγαίνει στην αναζήτηση της Google, λόγω πολιτικών πεπεοιθήσεων (?) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ταινία δεν βγαίνει στην αναζήτηση της Google, λόγω πολιτικών πεπεοιθήσεων (?)

Ειδήσεις | 12-7-2014 |

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως τα σκάνδαλα της Αμερικανικής κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Τώρα έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα.

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Dinesh D’Souza, φιλικά προσκείμενος στη Δεξιά, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από το πρόβλημα που υπάρχει με το Google, και τα αποτελέσματα σχετικά με την αναζήτηση της καινούριας του ταινίας.

Χρήστες ισχυρίζονται ότι η Google μπερδεύει το “America”, την πιο πρόσφατη ταινία του D’Souza, με το “2016: Obama’s America”την ταινία του ιδίου η οποία ήταν κατά του Ομπάμα, και δεν ήταν επιτυχία το 2012, με μόλις 33 εκατομμύρια εισπράξεις. Μετά από την επιστολή που απέστειλαν στην Google οι δικηγόροι του σκηνοθέτη δηλώνοντας πως οι χρήστες κατευθύνονται λανθασμένα στο να πιστεύουν πως η ταινία δεν υπάρχει στις αίθουσες, η Google απάντησε πως αυτό δυστυχώς τα συστήματά της μπερδεύτηκαν, καθώς το America είναι πολύ συχνός όρος, και περιλαμβάνεται σε πολλούς τίτλους ταινιών.

Ωστόσο ο D’Souza θεωρεί την Google κάθε άλλο παρά ουδέτερη. Δήλωσε στο Hollywood Reporter:”Ο Αμερικανικός λαός χρειάζεται να ξέρει αν η Google πρόκειται να είναι αξιόπιστη πηγή ειδήσεων και πληροφοριών, οι οποίες δεν κλίνουν προς κάποια πολιτική κατεύθυνση.”

Ο σκηνοθέτης ισχυρίζεται επίσης ότι η μέγιστη αλυσίδα πολυκαταστημάτων Costco έχει απαγορεύσει την πώληση του βιβλίου του πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία:”Η Costco είναι ελεύθερη να απαγορεύσει το βιβλίο μου, αλλά οι πελάτες της είναι ελεύθεροι να ψωνίζουν και από άλλα μαγαζιά τα οποία δεν λογοκρίνουν βιβλία.”

Το “America” βγήκε στις 27 Ιουνίου, και μέχρι στιγμής έχει εισπράξει 4.4 εκατομμύρια στο Αμερικανικό bbox office.

Διαβάστε περισσότερα για: ,