Όμορφα Soundtracks: The Firm - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όμορφα Soundtracks: The Firm

Soundtracks | 4-7-2014 |

Όντας σε μια ανοίκεια σχέση με την ηλεκτρονική αγορά, προ εξαετίας, σε κάθε επίσκεψή μου στο εξωτερικό έψαχνα μανιωδώς να βρω κάτι που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Ένα από αυτά τα αποθημένα μου ήταν και το OST της ταινίας The Firm, πιο γνωστό στο εγχώριο κοινό με τον ελληνικό – εμπνευσμένο – τίτλο Η Φίρμα, το οποίο τελικά εντόπισα περιπατώντας στο Λονδίνο, ψάχνοντας στα υπερκαταστήματα HMV. Ποιος θα το περίμενε;

Όχι, δεν πρόκειται για τίποτα φαντασμαγορικό, ούτε επικό. Το δικαστικό θρίλλερ του Sydney Pollack με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise τυγχάνει να έχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αντιπροσωπευτικά της δεκαετίας soundtrack. Στον απόηχο της jazz του ’80, ο Dave Grusin επιλέγει να ντύσει την αγωνία και την περιπέτεια του πρωταγωνιστή, με μελωδίες που δεν επισκιάζουν την υπόθεση, αλλά χτίζουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να συνοδεύσουν συναισθήματα και όχι δράση.

Προτεινόμενο για Όσκαρ, όπως και πολλές άλλες δημιουργίες του Dave Grusin (Havana, Heaven Can Wait), αποτελεί ό,τι πρέπει για χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση. Μια γεύση στα παρακάτω βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,