Μια ψηφιακά αποκατεστημένη έκδοση του ‘Χιροσίμα, Αγάπη Μου’ θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μια ψηφιακά αποκατεστημένη έκδοση του ‘Χιροσίμα, Αγάπη Μου’ θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Ειδήσεις | 18-7-2014 |

Το αριστούργημα της Nouvelle Vague, σκηνοθετημένο από το Γάλλο δημιουργό Alain Resnais, κυκλοφόρησε το 1959. Είναι η ιστορία μιας Γαλλίδας ηθοποιού (Emmanuel Riva), που ερωτεύεται έναν Ιάπωνα αρχιτέκτονα (Eiji Okada) στη Χιροσίμα, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της. Η ταινία θεωρείται πλέον κλασική και έχει πολλάκις μνημονευθεί και εκθειαστεί από κριτικούς και θεωρητικούς κινηματογράφου και όχι μόνο, για το σενάριο της Marguerite Duras,  τις εξαιρετικές ερμηνείες της και τα εκπληκτικά της πλάνα.

Τώρα, μια αποκατεστημένη έκδοση του Hiroshima Mon Amour είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στις αίθουσες των ΗΠΑ. Λόγω ορισμένων προβλημάτων που προέκυψαν αναφορικά με τα δικαιώματα του φιλμ, η κυκλοφορία του δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης όπου θα κάνει πρεμιέρα, το φιλμ θα προβληθεί ως μέρος του τμήματος ‘Revivals’, που είναι αφιερωμένο σε παλαιότερες ταινίες.

«Το “Χιροσίμα, Αγάπη Μου” είναι ένα από τα πλέον σημαντικά φιλμ της σύντομης ιστορίας του σινεμά,» επεσήμανε ο διευθυντής το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, Kent Jones. «Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε το εύρος της επιρροής του.»

Μετά από απουσία αρκετών δεκαετιών, η ταινία θα επιστρέψει στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες, στις 17 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία της πρεμιέρας της στο φεστιβάλ, παρόλα αυτά, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,