Οι βιογραφίες του J.R.R. Tolkien, ετοιμάζονται - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι βιογραφίες του J.R.R. Tolkien, ετοιμάζονται

Ειδήσεις | 18-7-2014 |

Και λέμε βιογραφίες, γιατί ετοιμάζονται 2 διαφορετικές. Αμέ.

Το χειμώνα θα έχουμε στα χέρια μας το τελευταίο δια χειρός Peter Jackson, The Hobbit, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα δρομολόγια για Μέση Γη, τελειώνουν για τώρα. Τουλάχιστον μέχρι η Warner να μας ανακοινώσει και να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι θα γυριστεί και το The Silmarillion. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τελειώνουμε και με τον J.R.R. Tolkien.

Δύο ξεχωριστές βιογραφίες ετοιμάζονται για τον συγγραφέα. Η πρώτη θα λέγεται Tolkien & Lewis, και θα ασχολείται με την σχέση του συγγραφέα με τον δημιουργό “Των Χρονικών της Νάρνια”, C.S. Lewis, και η δεύτερη θα ονομάζεται Tolkien, σε παραγωγή από την Fox Searchlight, σε σενάριο του David Gleeson,  και θα επικεντρώνεται σε πραγματικά γεγονότα που τον οδήγησαν στην δημιουργία των φανταστικών κόσμων του, αλλά και την συμμετοχή του στον Πρώτο Παγκόσμιο. Και για τις δύο περιπτώσεις, σκηνοθέτες δεν έχουν ανακοινωθεί.

Οι φήμες θέλουν την πρώτη να βγαίνει στο σινεμά πρώτη, με τον Simon West (The Expendables 2) να φαίνεται ότι θα σκηνοθετήσει με την ταινία να βγαίνει κοντά στο Πάσχα. Η ιστορία θέλει τον Tolkien να παλεύει με τις μνήμες του πολέμου, στην αρχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και τον Lewis να έρχεται σε κόντρα με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ο Lewis ήταν γνωστός σαν συγγραφέας αλλά και σαν Χριστιανός, αλλά έγινε άθεος όταν επηρεάστηκε από τον συγγραφέα του Άρχοντα. Σε αντάλλαγμα, ο Lewis παρότρυνε τον Tolkien να τελειώσει το έπος της Μέσης Γης. Η φιλία τους όμως καταστράφηκε για δημιουργικές και θρησκευτικές διαφορές.

Αν ο τόνος του Tolkien & Lewis παραμείνει σε θρησκευτικό κλίμα, ίσως να μην έχει τόση απήχηση, λόγω συγκεκριμένης θεματικής. Από την άλλη πάλι 2 συγγραφείς είναι καλύτεροι από έναν, οπότε μένει να δούμε και τις δύο όταν βγουν, και θα κάνουμε την απαραίτητη σύγκριση.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,