Οι πριγκίπισσες της Disney σε εκστρατεία κατά του βιασμού - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι πριγκίπισσες της Disney σε εκστρατεία κατά του βιασμού

Ειδήσεις | 3-7-2014 |

Καλλιτέχνης με ψευδώνυμο κατάφερε να δημιουργήσει αίσθηση χρησιμοποιώντας πριγκίπισσες της Disney, σε αφίσες που της απεικονίζουν να φιλιούνται στο στόμα, με τους πατεράδες τους. 

Η καμπάνια της Saint Hoax, έχει την Aurora από την Ωραία Κοιμωμένη, την Ariel από τη Μικρή Γοργόνα. και την Jasmine από τον Aladdin, να δέχονται παθιασμένα φιλιά από τους πατεράδες τους, με εκείνες να φαίνονται φανερά έκπληκτες. Σκοπός της ενέργειας, η αφύπνιση για την ενδοοικογενειακή βία. Σε κάθε πόστερ υπάρχει η εξής δήλωση: “46% των ανηλίκων βιάζονται από μέλη της οικογένειας. Δεν είναι ποτέ αργά να αναφέρεις την επίθεσή σου.”

Η καλλιτέχνης με έδρα την Μέση Ανατολή, δήλωσε στο Yahoo Movies ότι εμπνεύστηκε για την δημιουργία των “Princest Diaries” από τις εμπειρίες μίας φίλης που αντιμετώπισε ανάλογη περίπτωση στα χέρια του πατέρα της. (η λέξη princest είναι συνδυασμός των λέξεων princess, που σημαίνει πριγκίπισσα, και της λέξεις incest, που αναφέρεται στις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μελών οικογενείας). “Προσφάτως έμαθα από μία πολύ κοντινή μου φίλη, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα της όταν ήταν 7 ετών. Της πήρε 14 χρόνια για να μπορέσει να μιλήσει για το συμβάν. Η υπόθεση με σόκαρε. Χρησιμοποίησα ηρωίδες της Disney, γιατί αποτελεί μία οπτική γλώσσα που θα καταλάβει το κοινό στο οποίο απευθύνομαι.”

2475705_orig

Η Disney δεν έχει κάνει ακόμα κάποια δήλωση, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει διαμάχη μεταξύ του κοινού. Ένα σχόλιο στο Yahoo Movies λέει: “Η Disney πρέπει να κάνει μήνυση. Αυτή η ενέργεια είναι μεγάλο λάθος, να παίρνεις αγαπημένους παιδικούς χαρακτήρες και να τους χρησιμοποιείς έτσι. Έχω φρικάρει με όλο αυτό, και ούτε καν μου αρέσουν αυτές οι ταινίες. Κάθε φορά που θα βλέπει ένα παιδί αυτές τις ταινίες, θα σκέφτεται αυτές τις εικόνες, και θα καταστρέψει κάθε καλή ανάμνηση που μπορεί να έχει από τις ταινίες.”

Υπάρχουν όμως και αυτοί που υποστηρίζουν την ενέργεια: “Χαίρομαι που όλοι έχετε σοκαριστεί από αυτές τις εικόνες. Η σεξουαλική παρενόχληση κατά των παιδιών δεν πρέπει να είναι ένα γεγονός που σας καθησυχάζει.”

2437001_orig

Η καλλιτέχνιδα δήλωσε στην Mail Online ότι ήδη έλαβε mail από μία νεαρή κοπέλα που ισχυρίζεται ότι βοηθήθηκε από την καμπάνια: “Έλαβα mail από μία κοπέλα η οποία με ευχαρίστησε για το project, λέγοντάς μου ότι έτσι αποφάσισε να καταγγείλει τον πατέρα της στις αρχές, αφού είδε τις εικόνες. Δεν έχετε ιδέα πόσο ευγνώμων είμαι που εξέδωσα τις εικόνες. Αν μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή έστω και ενός ανθρώπου, τότε άξιζε τον κόπο.”

Η Disney πάντως γενικά προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνες κατά τις βίας στις ταινίες της. Στο Maleficent ας πούμε στην σκηνή όπου κόβουν τα φτερά της, αυτό είναι μία κραυγή κατά της βίας και του βιασμού. Το παραδέχτηκε άλλωστε και η Angelina.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,