Οι Άγγλοι προτιμούν, animation - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι Άγγλοι προτιμούν, animation

Ειδήσεις | 28-7-2014 |

Η έκπληξη του παγκόσμιου box office, αυτή τη φορά μας έρχεται από την Αγγλία.

Για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ταινίες δράσης δίνουν την σκυτάλη προτίμησης του κοινού, στις animation.

Η έρευνα από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου έδειξε ότι το 2013 οι Βρετανοί προτίμησαν Despicable Me 2, Frozen, Monsters University και The Croods, τοποθετώντας αυτές τις ταινίες στις υψηλότερες θέσεις του box office.

33 ταινίες animation βγήκαν μέσα στο 2013, μόνο συγκριτικά με άλλα ήδη, όπως κωμωδίες που ήταν 153. Τα κινούμενα σχέδια έφεραν στα ταμεία των κινηματογράφων 247 εκατομμύρια λίρες, 100 ολόκληρα εκατομμύρια περισσότερα από το 2012.

Λογικά αποτελέσματα αφού μόνο το κοινό σε ηλικίες 7 με 24, κατάφεραν να αποτελούν το 47% των συνολικών κινηματογραφικών εσόδων της χώρας.

Ο Oliver Hyatt, πρόεδρος της Animation UK, είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον του είδους:“Μέρος της πρόσφατης επιτυχίας των ταινιών animation, ανήκει στο γεγονός ότι οι ταινίες πλέον γίνονται πιο εξελιγμένες και ελκυστικές σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Δεν απευθύνονται πλέον σε μικρές ηλικίες, και τα μεγαλύτερα κοινά, δεν αισθάνονται άβολα με το να τις βλέπουν. Θα λέγαμε ότι η κινηματογραφική βιομηχανία, προσπαθεί εδώ και χρόνια να αφομοιώσει όπως πρέπει τα κινούμενα σχέδια, και πλέον μπορούμε να ελπίζουμε σε ποιοτικότερο είδος.”  

Και συμπληρώνει:“Το πραγματικά καλό νέο, είναι ότι πλέον και η βρετανική βιομηχανία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, και σε λίγα χρόνια θα δούμε καθαρά βρετανικές παραγωγές. Ας ελπίσουμε ότι σε λίγα χρόνια δεν θα βλέπουμε μόνο, αλλά θα τις δημιουργούμε και εμείς.”

Σε άλλα είδη ταινιών, μέσα στο 2013, Iron Man 3, Hangover Part III, Gravity, ήταν από τις πιο επιτυχημένες στο είδος τους.

Το συνολικό βρετανικό box office, για ταινίες δικής τους παραγωγής,  ξεπέρασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ένα δισεκατομμύριο λίρες, με Fast and Furious 6, Les Misérables και Philomena να πλησιάζουν τα 4 δις. Φαίνονται πολλά, αλλά αποτελούν πτώση από το 2012, με το Skyfall, να βγάζει από μόνο του 5 δις.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι Βρετανοί, κλίνουν περισσότερο στις ανεξάρτητες παραγωγές, και δείχνουν χαμηλότερη προτίμηση στις 3D.

Άβυσσος η ψυχή του Άγγλου σινεφίλ.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,