Ο Γούντι Άλεν για την εμπόλεμη Γάζα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Γούντι Άλεν για την εμπόλεμη Γάζα

Ειδήσεις | 23-7-2014 |

Ο εβραϊκής καταγωγής σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος, Γούντι Άλεν δε συνηθίζει να παίρνει θέση για πολιτικά ζητήματα. Ωστόσο, τοποθετήθηκε σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση στην εμπόλεμη Γάζα σε συνέντευξη που παραχώρησε, υποστηρίζοντας ότι εξ’αρχής μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο “οι Άραβες δεν φέρθηκαν και τόσο καλά στους Εβραίους“.

Συγκεκριμένα:”Έχω την αίσθηση ότι οι Άραβες δεν ήταν πολύ καλοί στην αρχή, και αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι Εβραίοι μόλις είχαν βγει από έναν τρομερό πόλεμο, στη διάρκεια του οποίου εξοντώθηκαν κατά εκατομμύρια και διώκονταν σε όλη την Ευρώπη και τους δόθηκε αυτό το μικρό- μικρό κομμάτι γης στην έρημο. Αν οι Άραβες είχαν πει τότε «κοιτάξτε, ξέρουμε τι έχετε περάσει, πάρτε αυτό το μικρό κομμάτι γης και όλοι θα είμαστε φίλοι και θα σας βοηθήσουμε» και οι Εβραίοι θα έρχονταν εν ειρήνη. Αλλά δεν το έκαναν. Δεν ήταν καλοί στο θέμα αυτό και αυτό οδήγησε σε προβλήματα“.

Στην ερώτηση για τα τρέχοντα γεγονότα είπε: “Είναι συνεχώς όλο και πιο τρομερό. Από τότε που μπορώ να θυμηθώ, όταν ήμουν 21 ετών, μου έλεγαν «Η ειρήνη είναι κοντά. Στην επόμενη γενιά. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια πίκρα, αλλά με το χρόνο, οι νέες γενιές θα μεγαλώνουν και να είναι πιο γαλήνιες η μία με την άλλη». Όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει”, συνέχισε.

Καταλήγοντας, πρόσθεσε: “Είναι μια φρικτή κατάσταση που, τελικά θα διορθωθεί μόνη της, ελπίζω ότι θα γίνει αυτό, παρότι προς το παρόν καμία πλευρά δεν δείχνει έτοιμη, πρόθυμη και ικανή” και προειδοποίησε πως  “όλα αυτά τα χρόνια, οι δύο πλευρές έχουν κάνει λάθη. Έχουν υπάρξει λάθη στις δημόσιες σχέσεις, πραγματικά λάθη, και άνοιξε ένας τρομερός κύκλος κακοδιαχείρισης και κακής πίστης”.

Διαβάστε περισσότερα για: ,