Ο Terry Gilliam λογοκρίνεται στην Αμερική (!) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Terry Gilliam λογοκρίνεται στην Αμερική (!)

Ειδήσεις | 9-7-2014 |

Ναι λοιπόν. Έγινε και αυτό. Ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά, το ακούσαμε κι αυτό.

Η τελευταία του ταινία, The Zero Theorem, δέχτηκε πλήγμα στο διαφημιστικό της τμήμα. Συγκεκριμένα, όπως έγραψε ο Gilliam στην σελίδα του στο facebook, η πιο πρόσφατη αφίσα της ταινίας απαγορεύθηκε από την Αμερικανική Κινηματογραφική Ομοσπονδία, γιατί απεικονίζει τον πωπό του Christoph Waltz.

“Το “Zero Theorem” ξεκίνησε καλά στις ΗΠΑ, εξαιτίας των λογοκριτών της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Κινηματογράφου. Απαγόρευσαν την καινούρια μας αφίσα εξαιτίας ενός γυμνού πισινού. Τις σκέψεις σας, παρακαλώ”, έγραψε ο σκηνοθέτης.

Το παράλογο είναι ότι 1,700 έσπευσαν να συμφωνήσουν, σώζοντας έτσι την ανθρωπότητα από την ανηθικότητα. Ναι. Υπάρχουν και τέτοιοι.

Δεύτερο πλήγμα για τον κινηματογράφο, μετά και το περιστατικό με την αφίσα του Sin City, με το στήθος της Eva Green. Εμείς πάντως το είδαμε το πόστερ και έχουμε σοκαριστεί από την χυδαιότητα. Πραγματικά. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Κυρίως με τις αντιδράσεις. Καλωσορίσατε στην προοδευτικά πουριτανική αμερικανική λογοκρισία που δεν ξέρει τι της γίνεται.

Δείτε το πόστερ και πείτε μας τη γνώμη σας.

the-zero-theorem

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,