Ο Superman που έμεινε χρόνια στο σκοτάδι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Superman που έμεινε χρόνια στο σκοτάδι

Ειδήσεις | 31-7-2014 |

Πριν χρόνια, ο Kevin Smith έγραψε μια ταινία για τον Superman, την οποία θα σκηνοθετούσε ο Tim Burton. Η ταινία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τώρα λοιπόν βγαίνει στις αίθουσες ένα ντοκιμαντέρ ονόματι “The Death of Superman Lives: What Happened?” που ανιχνεύει τους λόγους που η παραγωγή αυτή δεν προχώρησε και προσπαθεί να “ξορκίσει” το κακό.

Το τρέιλερ του “The Death of Superman Lives: What Happened?”  βγήκε μόλις και αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για την πραγμάτωση της ως τώρα ανολοκλήρωτης ταινίας. Σε σκηνοθεσία Jon Schnepp το ντοκιμαντέρ εξελίσσεται με επίκεντρο το καταδικασμένο project που πέρασε διά πυρός και σιδήρου χωρίς τελικά να κατορθώσει να βγει στις αίθουσες.

CageSuperman

Εν έτει 1996, ο Kevin Smith είχε φιλόδοξες ιδέες για μια ταινία που θα αφορούσε τον Superman, γνωστή με τον τίτλο “Superman Lives”. Δυστυχώς, παρά τα μεγάλα ονόματα όπως αυτό του Tim Burton στη σκηνοθεσία, του Lorenzo di Bonaventura στην παραγωγή και του Nicolas Cage στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία δεν είδε προκοπή.

Η βασική σκέψη ήταν για έναν Superman που δε φοράει την κλασσική κόκκινη μπλε στολή, αλλά μια ανάγλυφη, φτιαγμένη όπως ένα καλούπι του σώματός του, σαν αυτή του Batman. Ο Chris Rock είχε επιλεγεί για το ρόλο του Jimmy Olsen κι ο Kevin Spacey γι’αυτόν του Lex Luthor. Να σημειωθεί ότι ο Spacey αργότερα επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο ρόλο και στην ταινία “Superman Returns” (2006). Όταν όμως έκλεισε ο Burton για τη θέση του σκηνοθέτη, ήθελε να προσθέσει και τις δικές του ιδέες, κάτι που έθεσε την ταινία σε μια διαδικασία συνεχών μεταβολών.

Στο τρέιλερ βλέπουμε τον Burton και άλλους ανθρώπους από την ομάδα που δούλεψε τότε για την ταινία να συνομιλούν, με εξαίρεση τον πρωταγωνιστή και τα υπόλοιπα μέλη του καστ. Αυτοί οι άνθρωποι αποκάλυψαν το όραμα που είχαν για την ταινία, τους στόχους που προσδοκούσαν να επιτύχουν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Περιλαμβάνεται και υλικό από τα πρώτα πλάνα της ταινίας συμπεριλαμβανομένου και ενός με τον Cage να προσγειώνεται μετά από μια υπερηχητική πτήση.

Δες το τρέιλερ:

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,