Ο Miles Davis ζει! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Miles Davis ζει!

Ειδήσεις | 11-7-2014 |

Η νέα κινηματογραφική βιογραφία για τον Miles Davis “Miles Ahead” από τον Don Cheadle (τον αγάπησες στα Ocean’s 11, Hotel Rwanda, Crash) ξεκίνησε γυρίσματα στο Σινσινάτι της Αμερικής. Μόλις προχτές βγήκε στο διαδίκτυο η πρώτη φωτογραφία από το project . Βλέπουμε τον Cheadle  (που πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί) ως Miles Davis με το κεφάλι σκυφτό να κρατάει την τρομπέτα με το όνομά του.

Στο “Miles Ahead”, ( με παλαιότερο τίτλο “Kill the Trumpet Player”), πρωταγωνιστούν επίσης οι: Ewan McGregor, Michael Stuhlbarg, Keith Stanfield και Emayatzy Corinealdi. Η ταινία μοιάζει με χρονικό ορισμένων επικίνδυνων ημερών της ζωής του  Miles Davis, όταν αυτός ο μουσικός που στοίχειωσε μια για πάντα τα μπλουζ με τη μοναδικότητά του συνωμοτούσε για να διεκδικήσει συνθέσεις που του είχαν κλέψει.

Ο Cheadle σκηνοθετεί για πρώτη φορά και μάλιστα ένα project που κυνηγούσε μια δεκαετία. Συμμετέχει και στο σενάριο μαζί με τον Steven Baigelman (“Feeling Minnesota”), τον Stephen J. Rivele και τον Christopher Wilkinson (“Ali”). Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του “Miles Ahead” ξεκίνησε μάλιστα μια εκστρατεία για την επαναφορά των βιογραφικών ταινιών στο προσκήνιο του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου.

“Πρόκειται για μια ταινία ανεξάρτητης παραγωγής. Δεν έχουν αναμειχθεί κάπου τα κινηματογραφικά στούντιο. Έχουμε βάλει και δικά μας λεφτά .  Η ταινία προσπαθεί να ζωντανέψει πειστικά μια πολύ συγκεκριμένη χρονική περίοδο ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τα μουσικά κομμάτια που χρησιμοποιούνται για τα οποία απαιτούνται τα αντίστοιχα πνευματικά δικαιώματα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι οικονομικά είναι πολύ απαιτητική δουλειά. Γι’αυτό είμαστε σε μια διαδικασία συνεχούς ελέγχου των οικονομικών και κάλυψης κενών τέτοιου είδους ” δηλώνει χωρίς φόβο και πάθος ο  Don Cheadle. “Ωστόσο η ταινία  μας φάνηκε καλή ευκαιρία για να φτάσει (ιδιαίτερα χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) η ιστορία αυτού του ανθρώπου στο ευρύ κοινό ώστε να εξελιχθεί σε κοινωνικό γεγονός. Μας φάνηκε για πολλούς λόγους ότι απλά έπρεπε να γίνουν έτσι τα πράγματα. Θα συμφωνούσε κι ο ίδιος σ’αυτό ” πρόσθεσε τελειώνοντας.

don-cheadle-as-miles-davis-in-miles-ahead

Διαβάστε περισσότερα για: ,