Ο Mark Romanek θα σκηνοθετήσει το prequel της “Λάμψης” , “Overlook Hotel” - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Mark Romanek θα σκηνοθετήσει το prequel της “Λάμψης” , “Overlook Hotel”

Ειδήσεις | 22-7-2014 |

Σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του θρυλικού πλέον φιλμ του Stanley Kubrick, The Shining, και ακόμα συνεχίζουμε να μιλάμε γι’ αυτό, ενώ η σκηνή που ο σχιζοφρενής πατέρας και συγγραφέας, Jack Torrance (Jack Nicholson) σπάει με ένα τσεκούρι την πόρτα -πίσω από την οποία κρύβεται έντρομη η γυναίκα του Wendy (Shelley Duvall)- σε συνδυασμό με την ατάκα “Here’s Johnny!” έχουν γραφτεί στην ιστορία του Χόλυγουντ ως κλασικές.

Τώρα, η Warner Bros ετοιμάζει το prequel της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος τρόμου του Stephen King, “Overlook Hotel” και μάλιστα έχει βρει και το σκηνοθέτη αυτού, στο πρόσωπο του Αμερικανού Mark Romanek (Never Let Me Go, 2010). Το σενάριο της ταινίας του –μοιραίου για την οικογένεια Torrance- ξενοδοχείου, έχει γράψει ο συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός Glen Mazzara, κυρίως γνωστός από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά The Walking Dead.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ψυχαγωγικό περιοδικό Variety, το σενάριο του Overlook Hotel βασίζεται στον πρόλογο του μυθιστορήματος της Λάμψης, ο οποίος τελικά δεν συμπεριελήφθη στην έκδοση του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 1977. Η ταινία θα αφηγείται την ιστορία των πρώιμων ημερών του ξενοδοχείου που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από τον Bob T Watson.

Mark Romanek

Mark Romanek

Ο ίδιος ο Stephen King δήλωσε ότι ο πρόλογος αυτός «περιείχε μια σειρά από παράξενα γεγονότα από την πρώιμη ιστορία του Ξενοδοχείου Overlook», και με κάποιο τρόπο θα εξηγήσει από πού προήλθαν οι σατανικές δυνάμεις του οδήγησαν τον Jack Torrance στην τρέλα.

Ο King, που την περασμένη χρονιά εξέδωσε το βιβλίο του Doctor Sleep,  το πολυαναμενόμενο sequel του The Shining, δε φάνηκε και πολύ ενθουσιασμένος με την προοπτική του prequel: «Ανυπομονώ να το δω να συμβαίνει; Όχι… Δε λέω ότι θα σταματήσω το πρότζεκτ… Έχω την τάση να αφήνω τους ανθρώπους να εξελίσσουν τα πράγματα. Είμαι πάντα περίεργος να δω τι θα συμβεί. Όμως ξέρετε κάτι; Θα ήμουν εξίσου ευτυχής αν δε συνέβαινε.»

 

-Δε γνωρίζετε τον Mark Romanek και το έργο του; Ξεκινήστε βλέποντας το Never Let Me Go (2010) και μετά διαβάστε εδώ την κριτική του Γιώργου Καστέλλη για το φιλμ (ή και το αντίστροφο).

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,