Και το κοινό προτιμάει Μουντιάλ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και το κοινό προτιμάει Μουντιάλ

Ειδήσεις | 6-7-2014 |

Λογικό το χτύπημα. Κάθε 4 χρόνια δικαιολογείται να μην πηγαίνετε σινεμά. Αλλά πόσο κακό έκανε στις κινηματογραφικές αίθουσες, η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων;

Η Cineworld, εταιρεία διανομής στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη δυτική Ευρώπη και το Ισραήλ, με περισσότερες από 200 αίθουσες δέχτηκε πλήγμα καθώς το κοινό τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να προτιμά το μουντιάλ, από το σινεμά, με την ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει μετά το πέρας τις διοργάνωσης.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 26 Ιουνίου, η εταιρεία σημείωσε αύξηση της τάξεως του 1.5%. Μην το ακούτε μικρό. Είναι σεβαστό ποσοστό και ειδικά για την μετα-οσκαρ περίοδο. Το “The Lego Movie” φαίνεται να είναι το highlight του πρώτου μισού του 2014.

Πέραν αυτού πολλές είναι οι εταιρείες διανομής που καθυστέρησαν την έξοδο των ταινιών προκειμένου να μην καταδικάσουν τις εισπράξεις τους, πρακτική που ακολουθείτε και στους ολυμπιακούς αγώνες.

Οι εταιρείες όμως φαίνονται αισιόδοξες για την συνέχεια του έτους, καθώς αναμένουμε “Πλανήτη των πιθήκων”, “Guardians of the Galaxy”, και είδαμε και ότι η τελευταία προσθήκη στο franchise των Transformers, δεν τα πήγε και άσχημα παγκοσμίως.

Καλό μου σινεμά, μην απογοητεύεσαι. Μουντιάλ είναι και θα περάσει.

Διαβάστε περισσότερα για: ,