Η ρώσικη ταινία "Levathian" νικήτρια του European Film Festival στο Palić - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η ρώσικη ταινία “Levathian” νικήτρια του European Film Festival στο Palić

Βραβεία, Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 29-7-2014 |

Ρώσικη η νικήτρια ταινία στο Europian Film Festival 2014 που διεξήχθη στην πόλη Palic της Σερβίας… Leviathan (μεγαθήριο ή θαλάσσιο τέρας ,η μετάφραση στα ελληνικά) ο τίτλος της εν λόγω ταινίας, η οποία βγήκε η καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και κέρδισε το βραβείο Golden Tower.

Το περιεχόμενο της καθαρά κοινωνικό, αφού όπως αναφέρεται και στο επίσημο site του φεστιβάλ η ταινία κέρδισε για τη δύναμη με την οποία μας παρουσιάζει την εικόνα μιας κοινωνίας που έχει χάσει το ήθος, τις αξίες της αλλά και την πνευματική της δύναμη. Τη σκηνοθέτησε ο Andrey Zvyagintse που συμμετείχε και στο σενάριο με τον Oleg Negin.

Η νίκη αυτή ήταν κυριολεκτικά ένας θρίαμβος αφού το Leviathan δεν ήταν το μόνο “μεγαθήριο” στο φεστιβάλ. Είχε να συναγωνιστεί με ταινίες όπως τo White God (Kornel Mundruczo), το Blind Dates (Levan Koguashvili), Τhe Wonders (Alice Rohrwacher), το Winter Sleep (Nuri Bilge Ceylan), και τέλος το Force Majeure (Ruben Ostlund).

To βραβείο Palic Tower για τον καλύτερο σκηνοθέτη δόθηκε στον Dietrich Brüggemann για την ταινία Stations of the Cross.

Ta βραβεία δε σταματούν εδώ… Το βραβείο της καλύτερης ταινίας στο Parallels and Encounters programme του φεστιβάλ  που ήταν αφιερωμένο στον ανατολικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο μοιράστηκε ανάμεσα στην ταινία Free Range του Εσθονού σκηνοθέτη Veiko Ounpuu και στην ταινία  The Tribe του Ουκρανού  Myroslav Slaboshpytskiy.

Τέλος το βραβείο Seyfi Teoman για την πιο τολμηρή ταινία, δόθηκε στον Ivan Ikić για το Barbarians.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,