Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του La macchinazione, της ταινίας για τη ζωή του Παζολίνι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του La macchinazione, της ταινίας για τη ζωή του Παζολίνι

Ειδήσεις | 9-7-2014 |

Πρόκειται για ένα φιλμ νουάρ, σε σκηνοθεσία του Ιταλού David Grieco, που στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη για τον ίδιο τον Παζολίνι, τον Μπερτολούτσι και άλλους. Η παραγωγή είναι Γαλλο-Ιταλική, ενώ στο ρόλο του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη θα δούμε τον Massimo Ranieri.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στην αιώνια πόλη. Το 2015 είναι η επέτειος των σαράντα χρόνων από το μυστηριώδη θάνατο του Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Όταν στις 2 Νοεμβρίου του 1975, το νεκρό σώμα του σκηνοθέτη βρέθηκε στην παραλία της Όστια στη Ρώμη, ο Grieco, ο νεαρός βοηθός σκηνοθέτη ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο, μαζί με τον ιατροδικαστή.

Η ταινία ακολουθεί τους τρεις τελευταίους μήνες της ζωής του Παζολίνι, εστιάζοντας στη σχέση του με τον δεκαεφτάχρονο Pino Pelosi, ο οποίος αργότερα κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του.

Το καλοκαίρι του ’75 ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας και σκηνοθέτης μοντάρει το πιο αμφιλεγόμενο φιλμ της ζωής του Salò, ή 120 Μέρες στα Σόδομα. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή του Petrolio, ενός έργου που καταγγέλλει τις δολοπλοκίες της διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας, και αρχίζει να κάνει παρέα με τον Pino Pelosi, ένα αγόρι που κατάγεται από το χωριό της Ρώμης στο οποίο η εγκληματική οργάνωση Magliana Gang αρχίζει να κάνει τις πρώτες της κινήσεις, προτού προσπαθήσει να πάρει στα χέρια της την πόλη.

Το βράδυ της 26ης Αυγούστου, τα αρνητικά του Salò κλέβονται από τις εγκαταστάσεις της Technicolor. Έτσι, όταν τη νύχτα της 1ης προς 2η Νοεμβρίου, ο Παζολίνι βρίσκεται στην Όστια, στη βάση των υδροπλάνων, και ξεκινά για να πάρει πίσω τα κλεμμένα αρνητικά, πέφτει σε μια παγίδα θανάτου που έχει στηθεί, πιθανότατα, από το οργανωμένο έγκλημα.

pasolini

«Υπάρχουν τόσες πολλές υποθέσεις γύρω από το θάνατό του,» λέει ο Grieco. «-Ο Παζολίνι δολοφονήθηκε από τον Pelosi, ο οποίος αρχικά ενήργησε ως πληροφοριοδότης για τα φιλμ του Salò, και στη συνέχεια ως δόλωμα για την ενέδρα στη βάση υδροπλάνων. -Ο Παζολίνι δολοφονήθηκε από την περίφημη Magliana Gang. -Ο Παζολίνι δολοφονήθηκε με εντολή του Eugenio Cefis, επειδή διερευνούσε τις σκοτεινές συναλλαγές του διευθυντή της ‘Eni και Montedison’. -Ο Παζολίνι θυσίασε τη ζωή του, σχεδιάζοντας το μαρτύριό του μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Υπάρχει λίγη αλήθεια σε καθεμιά από αυτές τις θεωρίες. Μία αλήθεια κρυμμένη κάτω από τόσες άλλες.»

Το La macchinazione είναι μια ιταλο-γαλλική συμπαραγωγή, που παράγεται από την Propaganda Italia και την To be continued Productions, σε συνεργασία με την Lazio Film Commission. Στην ταινία, σε σενάριο των Guido Bulla και David Grieco, πρωταγωνιστούν οι Massimo Raniere, Libero De Rienzo, Roberto Citran, Milena Vukotic, Matteo Taranto, François Xavier Demaison και ο νεαρός πρωτοεμφανιζόμενος Alessandro Sardelli.

Στο cinefreaks έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στις ιταλικές παραγωγές -και τους μεγάλους Ιταλούς δημιουργούς-, και έτσι λοιπόν περιμένουμε με αγωνία –και κάποια επιφύλαξη- την ταινία που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες γύρω στον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Διαβάστε περισσότερα για: ,