Το «Fifty Shades Of Grey» γίνεται και τηλεοπτική σειρά; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το «Fifty Shades Of Grey» γίνεται και τηλεοπτική σειρά;

TV | 15-7-2014 |

Η τηλεοπτική μεταφορά μιας τέτοιας τριλογίας βιβλίων, θα έκανε τις θαυμάστριες του Christian Grey και της πικάντικης σχέσης του με την Anastasia Steele, να καρδιοχτυπούν περισσότερο.

Για την δημοφιλή σειρά βιβλίων μάθαμε πρόσφατα μια πρόταση «έκπληξη» που όμως δεν εγκρίθηκε.

Η ομάδα του καναλιού Starz στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο Television Critics Association, εν μέσω συζήτησης για την τηλεοπτική μεταφορά του ρομαντικού μυθιστορήματος Outlander της Diana Gabaldon έκανε λόγο για το παρόμοιο και πιο πιπεράτο Fifty Shades Of Grey. Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του καναλιού, Chris Albrecht, αποκάλυψε πως είχε προτείνει στην Universal να γίνει η ιστορία του Christian Grey τηλεοπτική σειρά με τρεις σεζόν πριν το 2015. Όπως είπε συγκεκριμένα:

«Εγώ είμαι αυτός που κάλεσα στην εταιρία Universal και πρότεινα να κάνουμε μια τριετή συμφωνία για την τηλεοπτική σειρά του Fifty Shades Of Grey, πριν βγει κινηματογραφικά. Αλλά οι σινεφίλ πιστεύουν πως αυτό που ‘μετράει είναι μια ταινία. Το ίδιο και οι συγγραφείς. Μέχρι πρόσφατα όμως, οι ταινίες ήταν τα πανάκριβα διαμάντια ενός στέμματος.»

Στην συνέχεια ερωτήθηκε για το πόσο μπορεί να πίεσε την κατάσταση και πρόσθεσε:

«Ξέρω τα πρόσωπα που ‘τρέχουν’ το κανάλι και ήταν αρκετά δεκτικοί στο να ακούσουν την πρόταση μου.»

Πάντως μια τέτοια θετική απόφαση θα ήταν – επιτρέψτε μου, μεγάλο ρίσκο – ως προς την επιτυχία της, και στην επιρροή που θα ασκούσε και στην κινηματογραφική επιτυχία της ιστορίας. Βέβαια αν δεν γινόταν ταινία θα μπορούσαμε να μιλάμε διαφορετικά, ή αν δεχόταν κάποιο άλλο κανάλι να το καλύψει. Το Starz πάντως, πήρε πριν μια εβδομάδα τα δικαιώματα, για την τηλεοπτική μεταφορά του λαχταριστού και μπερδεμένου βιβλίου «American Gods» που ήταν αρχικά στην δικαιοδοσία του HBO.

Γυρνώντας πάλι στο Shades θέμα, αρκεί να υπενθυμίσουμε πως το Starz είναι ένα τηλεοπτικό κανάλι που δεν «κολλάει» στις σεξουαλικές σκηνές και στο τολμηρό λεξιλόγιο. Μετά και από το σίγουρα απελευθερωμένο HBO, είναι το επόμενο κανάλι που μπορούμε να σκεφτούμε. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως από εκεί έχουμε παρακολουθήσει εκπληκτικές σειρές μυθοπλασίας, περιπέτειες και «ελεύθερου» περιεχομένου όπως το Da Vinci’s Demons, το παλαιότερο και «με ισχυρά θρησκευτικά σύμβολα» Camelot. Αλλά και το φετινό κοινωνικό δράμα «Power» με το γκάνγκστερ στοιχείο και τα σεξουαλικά σκάνδαλα πηγαίνει αρκετά καλά.

Άραγε το Fifty Shades Of Grey θα κατάφερνε να τραβήξει τον κόσμο τηλεοπτικά;
Υλικό πάντως υπάρχει για να κάλυπτε τρεις σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , ,