Εβραίοι εναντίον Mel Gibson - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εβραίοι εναντίον Mel Gibson

Ειδήσεις | 10-7-2014 |

Δεν ξέρω αν κρατάει ή αν πρόκειται να κρατήσει χρόνια αυτή η κολόνια, αλλά φαίνεται να έχει πολύ δυνατό άρωμα.

Ένα group Εβραίων της Δημοκρατίας της Τσεχίας, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην απόφαση να τιμηθεί ο Mel Gibson για τη προσφορά του στον κινηματογράφο, στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Karlovy Vary.

Ο Οργανισμός των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Τσεχίας, ισχυρίζεται ότι η ταινία του “Τα πάθη του Χριστού”, που βγήκε το 2004, προβάλει τον Χριστό σαν κακό και αιμοδιψή:”Με το να δίνει αυτό το βραβείο το φεστιβάλ γίνεται αμφιλεγόμενο, και θέλει να αλλάξει την εικόνα της παραδοσιακής, ανεκτικής χώρας μας, σε ένα μέρος που προάγει την εχθρότητα, τη ξενοφοβία και τις αντισιμιτικές ιδέες.” 

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ όμως διαφωνούν και επισημαίνουν ότι το βραβείο δόθηκε αποκλειστικά για την συνεισφορά του στον κινηματογράφο και όχι για τις ιδέες του:”Το βραβείο είναι για να αναγνωρίσουμε τα ταλέντα του Gibson. Δεν αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάσουμε τα υπόλοιπα. Τα Πάθη του Χριστού, δεν θα προβληθούν στο φεστιβάλ.”

Ο Gibson παίρνοντας το βραβείο του δήλωσε:“Το να λες ιστορίες είναι πραγματική ικανοποίηση. Όταν βλέπεις τα μάτια ενός παιδιού, ή την αντίδραση του κόσμου. Βλέπω κόσμο εκεί έξω, και πολλοί λένε ότι κάτι τους άγγιξε, και αυτό είναι το πιο ικανοποιητικό. Και αυτό κάνει και αυτό το βραβείο σήμερα.”

Διαβάστε περισσότερα για: ,