Η αφίσα του Φεστιβάλ Βενετίας για τα μάτια σας μόνο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η αφίσα του Φεστιβάλ Βενετίας για τα μάτια σας μόνο

Ειδήσεις | 7-7-2014 |

Το εβδομηκοστό πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας τιμά με την αφίσα του το συγκινητικό αριστούργημα – ωδή στην παιδική ηλικία του Φρανσουά Τρυφώ ” Τα 400 χτυπήματα ”  (“Les quattre cents coups” – 1959). H αφίσα για τρίτη συνεχή χρονιά  αποτελεί δημιουργία του Ιταλού καλλιτέχνη Simone Massi.

Κάθε χρόνο αναμένουμε την αφίσα του συγκεκριμένου Φεστιβάλ (η περσινή ήταν αφιερωμένη στην ταινία “Μια αιωνιότητα και μια μέρα” του Θόδωρου Αγγελόπουλου και στην  ταινία “Ε la nave va” του Φελίνι). Φέτος η έμπνευση του Simone Massi προήλθε από την τελευταία σεκάνς του έργου του Τρυφώ, με τον δεκατετράχρονο  Jean-Pierre Leaud, πριν ακόμα γίνει σύμβολο της γαλλικής nouvelle vague. Τα “400 Χτυπήματα” χάρισαν στον Τρυφώ το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη στο φεστιβάλ Καννών το 1959 και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ σεναρίου (μαζί με το συνεργάτη του Marcel Moussy).

Ο  Simone Massi, που στα 44 του χρόνια έχει κερδίσει περισσότερα από 200 βραβεία για τη δουλειά του, εκτός από εικαστικός, είναι και σκηνοθέτης. Μάλιστα, κέρδισε πριν δύο χρόνια το βραβείο  καλύτερης μικρού μήκους ταινίας David di Donatello, ενώ είναι και ο δημιουργός του βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων που προηγείται κάθε προβολής του Φεστιβάλ από το 2012 και εξής. Το βίντεο αποτελείται από 300 σχέδια εμπνευσμένα από  κορυφαίους σκηνοθέτες του κινηματογράφου, από τον Φελίνι ως τον Βέντερς, που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι.

Το Φεστιβάλ Βενετίας, είναι το παλαιότερο κινηματογραφικό γεγονός και θα λάβει χώρα φέτος από 27 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ολόκληρη την αφίσα:
Biennale2014

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,