Όμορφα Soundtrack 1: Into the wild - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όμορφα Soundtrack 1: Into the wild

Soundtracks | 6-6-2014 |

Στο Cinefreaks μας χτύπησε καλοκαιρινή διάθεση. Ακούγαμε λοιπόν το soundtrack από το πολυαγαπημένο Into the wild του Sean Penn και σκεπτόμενοι πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει η μουσική σε μια ταινία, είπαμε να εγκαινιάσουμε μία νέα στήλη όπου θα σας θυμίζουμε τα soundtracks από τις αγαπημένες μας (ελπίζουμε και δικές σας) ταινίες.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει η μουσική τα συναισθήματα του ανθρώπου. Μπορεί να συγκινήσει να διασκεδάσει, να δημιουργήσει στον εσωτερικό μας κόσμο άπειρα συναισθήματα, ίσως πιο εύκολα από ότι μια εικόνα. Ο συνδυασμός όμως της εικόνας και της μουσικής είναι μια τέχνη από μόνο του, και μας έχει προσφέρει πολλές εντυπωσιακές κινηματογραφικές εμπειρίες.

tumblr_lanontY3n21qdop3jo1_1280

Sean Penn και Eddie Vedder μαζί. 

Σήμερα λοιπόν μοιραζόμαστε το soundtrack από το Into the Wild. Στην ταινία ο 22χρονος Chris McCandless αηδιασμένος από τον τρόπο ζωής του από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γονείς του και από τις προσδοκίες που εχουν οι άλλοι γι αυτον, αποφασίζει να αφήσει ότι έχει, κυριολεκτικά όλη του την ζωή και να ζήσει την μεγάλη περιπέτεια της εξερεύνησης της Αμερικάνικης φύσης. Τελειώνοντας το κολέγιο λοιπόν παίρνει ένα σακίδιο στον ώμο, καίει τα χρήματα του, εγκαταλείπει το αυτοκίνητό του και προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Ένα ταξίδι στην Αλάσκα. Γνωρίζει κόσμο, μαθαίνει άλλον τρόπο ζωής, αμφισβητεί την καριέρα λέγοντας πως είναι μια ανακάλυψη του 20 αιώνα και πως μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτήν. Ζει μέσα στην άγρια φύση, εκεί που μόνο κάποιος μπορεί να ζήσει πραγματικά ελεύθερος. Μόνο στο τέλος της ταινίας θα κάνει την τρομερή διαπίστωση ότι κάτι έλειπε από όλη αυτήν την περιπέτεια. Κάτι το οποίο θα έκανε την ζωή του ακόμα πιο ξεχωριστή.

Η μουσική και το τραγούδι ανήκει στον Eddie Vedder των Pearl Jam, σε ήχο λίγο διαφορετικό από τον συνηθισμένο τους και με πολύ πολύ ακουστική κιθάρα και ukulele.

Οι περιπέτειες του Chris McCandless παίρνουν άλλο νόημα μέσα από την μουσική του Vedder.

Τα Hard Sun και Rise είναι τα προσωπικά μου αγαπημένα από την ταινία. Βέβαια οι περισσότεροι θα θυμούνται ίσως το εξίσου υπέροχο Society:

Εξίσου υπέροχα και τα Guaranteed και Long Nights και No Ceiling

Να θυμίσουμε και την performance του Society από τον Eddie Vedder πριν από λίγα χρόνια μαζί με τον Johnny Depp (όταν ήταν ακόμη cool)

Πείτε μας τα δικά σας αγαπημένα soundtrack από ταινίες για τις επόμενες μας μουσικο-κινηματογραφικές περιπλανήσεις

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,