Όμορφα Soundtrack 2: Garden State - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όμορφα Soundtrack 2: Garden State

Soundtracks | 14-6-2014 |

Πάμε λοιπόν για την δεύτερη πρόταση soundtrack μετά το Into the Wild της περασμένης εβδομάδας. Θα μείνουμε σε ένα μελαγχολικό αλλά καλοκαιρινό κλίμα και θα πάμε πίσω στο 2004 όταν ο Zach Braff έγραψε σκηνοθέτησε, πρωταγωνίστησε αλλά και διάλεξε την μουσική στην ταινία του Garden State. To soundtrack πoυ επέλεξε ο Braff έφτασε μέχρι και να κερδίσει βραβείο Grammy. 

Λίγο πρώτα για την ταινία: Ένας νεαρός άντρας έχει αφήσει για μία περίπου δεκαετία την μικρή κωμόπολη από όπου κατάγεται και ζει στο Los Angeles προσπαθώντας να κάνει καριέρα σαν ηθοποιός. Ταυτόχρονα πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα ενώ η ταινία τον βρίσκει σε ένα όνειρο όπου βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο, λίγο πριν αυτό πέσει, με όλους γύρω του πανικοβλημένους και μόνο τον ίδιο να είναι απαθής μπροστά στο ενδεχόμενο του θανάτου του. Ο θάνατος της μητέρας του θα τον φέρει στην γενέτειρά του, μία κωμόπολη του New Jersey. Εκεί, θα ξανασμίξει με τον πατέρα του, που εκτελεί και χρέη ψυχίατρου για αυτόν, με τις σχέσεις των δύο ανδρών να είναι σε οριακό σημείο, ενώ θα αρχίσει να κάνει και πάλι παρέα με τον παιδικό του φίλο Mark, που δεν έφυγε ποτέ από την μικρή πόλη και δουλεύει τώρα στο νεκροταφείο. Αυτό που θα αλλάξει την πορεία του ταξιδιού του θα είναι η γνωριμία του με την Sam (Natalie Portman), ένα κορίτσι με τα δικά του προβλήματα, που θα ερωτευτεί.

Garden-State-Sam-4

Όπως θα δείτε και στο κείμενο που έγραψα χτες για το Garden State, o Braff έκανε καλή δουλειά σε υποκριτική, σκηνοθεσία και σενάριο, όμως τίποτα από αυτά δεν είναι αυτό που κάνουν την ταινία να ξεχωρίζει. Πολύ απλά γιατί ακόμη καλύτερη δουλειά έκανε στην επιλογή της μουσικής που θα παίζει στην ταινία. Πάμε λοιπόν να την ακούσουμε:

Αρχίζουμε με μία από τις αγαπημένες σκηνές της ταινίας όπου οι δύο πρωταγωνιστές μιλούν δίπλα στο τζάκι με την Portman να χορεύει στο τέλος και το Fair των Remy Zero να ακούγεται.

Aκούστε και ολόκληρο το κομμάτι με σκηνές από την ταινία:

Στην αρχή της ταινίας ακούμε το υπέροχο Beautiful World από τους Coldplay:

ενώ αλησμόνητη θα μείνει η σκηνή που η Natalie Portman θα πει στον Braff όταν τον γνωρίσει να ακούσει λίγο από το New Slang των The Shins, λέγοντας του ότι το τραγούδι θα του αλλάξει την ζωή:

Δε θα μπορούσε να λείπει από την ταινία το The only living boy in new york από τους Simon and Garfunkel

Κάπου εκεί ενδιάμεσα ακούσαμε και το Orange Sky του Alexi Murdoch:

Η ταινία κλείνει με το Let Go:

Για όλο το soundtrack πατήστε εδώ

Διαβάστε περισσότερα για: