Άλλη μια φήμη για τρίτο «Sex and the city» και λίγα ακόμα από την Parker - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Άλλη μια φήμη για τρίτο «Sex and the city» και λίγα ακόμα από την Parker

Ειδήσεις | 20-6-2014 |

Εδώ και χρόνια, λίγο πιο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου «Sex and the city» που μας ταξίδεψε στην αραβική χλιδή, με την γυναικοπαρέα σε νέες περιπέτειες αλλά και ωριμότητες, συζητείται αν θα βγει και τρίτη ταινία. Οι δηλώσεις έρχονται και παρέρχονται με κανέναν να μην επιβεβαιώνει τα λεγόμενα. Για ποιο λόγο να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο; Αυτό μπορεί να μην γνωρίζουμε, όμως σίγουρα μπορούμε να θεωρήσουμε την τηλεοπτική σειρά «Sex and the city», ως την γυναικεία σειρά που έχει αγαπηθεί από το κοινό, παρότι εμπεριέχει σύμφωνα με αρκετούς, απαράδεκτο λεξιλόγιο και απλοϊκό σενάριο. Επίσης, μπορούμε να δούμε και τις «παρομοιάσεις » της εποχής μας, με τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το «Girls» που κινείται σε παρόμοιο στυλ, αλλά σίγουρα σε ένα πιο ρεαλιστικό, geek και λίγο dark πλαίσιο.

Άρα μήπως το «Sex and the city» εμπνέει σταδιακά τις επερχόμενες γενιές, σαν ένας θρύλος; Ποιός ξέρει…

Πάντως πρόσφατα στο «Cannes Lion Festival» η Sarah Jessica Parker, πρωταγωνίστρια του «Sex and the city», δήλωσε, μεταξύ άλλων, για την γνωστή σειρά και την απήχηση που είχε όταν πρωτοβγήκε, καθώς και για τις τωρινές προκλήσεις μέσα από τις νέες σειρές. Τέλος αναφέρθηκε στην δύναμη του Twitter και στα συναισθήματα της σχετικά με τον εν λόγω ιστότοπο.

Για την περί τρίτης ταινίας φήμη, είπε:

«Με τον σκηνοθέτη Michael Patrick King, ουσιαστικά δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για το ενδεχόμενο της τρίτης ταινίας. Ξέρω πως υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω από αυτή την φήμη που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Η απάντηση όμως παραμένει άγνωστη και σε μένα.»

Για την ιστορική διαδρομή του «Sex and the city» και την τηλεοπτική απήχηση του μέσα από το αμερικανικό κανάλι HBO, είπε:

«Όταν το show ξεκίνησε το 1998, ήταν το μοναδικό που πρόσφερε την δυνατότητα της ωμής αναφοράς στο σεξ από την γυναικεία αντίληψη, με αποτέλεσμα να χαράξει τον δρόμο και σε άλλες απελευθερωτικές φεμινιστικές παραγωγές, όπως το τωρινό «Girls» της Lena Dunham.»

Για την επιτυχία της σειράς στο συνδρομητικό τότε «ΗΒΟ», τόνισε:

«Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την τεράστια επιτυχία, ήταν η προβολή της από το κανάλι HBO. Συγκεκριμένα η μετάβαση των τηλεθεατών, από την ‘τυπική’ τηλεόραση, στην συνδρομητική δικτύωση. Ο τόπος που σίγουρα βρήκαμε τον εαυτό μας βρισκόταν εκεί. Στο HBO δεν υπήρχαν ούτε διαφημίσεις, απλά ένα ολόκληρο 30-32λεπτο επεισόδιο. Μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεράτη ομιλία, αυτό που κάποιοι θα έλεγαν χυδαία γλώσσα και είχαμε να αντιμετωπίσουμε θέματα που δεν έβλεπες στην ‘συντηρητική’ τηλεόραση.»

Όσον αφορά την ενασχόληση της με τα κοινωνικά μέσα, είπε:

«Μεταξύ Instagram και Facebook, επιλέγω το Instagram. Το βρίσκω πιο εύχρηστο.»

«Μπήκα σχετικά αργά στο Twitter και οι followers μου ξεπερνούν πλέον τους 60.000. Υπάρχουν ακόμα φορές που νιώθω παράξενα και ό, τι έρχομαι σε σύγκρουση με τον εαυτό μου, στο πως πραγματοποιώ εκεί τις συζητήσεις.»

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,